Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przesyłanie danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
powker1
Stworzyłem tabelke która wyświetla mi wszystkie dane z pewnej tabeli z bazy. By muc je edytowac dałem przy każdej pozycji przycisk który powinien przezucać mnie do formularza w którym dany rekord bede edytował. Niestety wyskakują mi cochwile jakieś błędy i nie bardzo wiem co zrobić. Problem tkwi w tym ze nie bardzo wiem jakto wysłac. Przy tym stanie rzeczy wysyła mi zawsze $id ostatniego rekordu który się załodował w tabeli ==>

1. <?php
  2.  
  3.  
  4. while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
  5.  
  6. $id=$row['id'];
  7. $gatunek=$row['gatunek'];
  8. $nazwa=$row['nazwa'];
  9. $producent=$row['producent'];
  10. $pojemnosc=$row['pojemnosc'];
  11. $rysunek=$row['rysunek'];
  12. $opis=$row['opis'];
  13. $strona=$row['strona'];
  14.  
  15.  
  16. print strtr('<tr> <td><text2>'.$row['id'].' </text2> </td> <td><text2>'.$row['gatunek'].'</text2> </td> <td><text2>'.$row['nazwa'].'</text2> </td> <td><text2> '.$row['producent'].' </text2> </td><td><text2> '.$row['pojemnosc'].' </text2> </td><td><text2> 
  17. '.$row['rysunek'].' </text2> </td><td> <A HREF=\"http://'.$row['strona'].'\"target=_blank> <text2> '.$row['strona'].' </text2> </A> </td>', &#092;"xA5x8Cx8FxB9x9Cx9F\", \"xA1xA6xACxB1xB6xBC\");
  18.  
  19. print ('<td> <form action=\"../EDY/edyalkohole2.php\" method=\"post\">');
  20. print ('<input type=\"hidden\" name=\"id\" value='.$row['id'].'>');
  21. print ('<input type=\"submit\" value=\"E\"> </td> </tr>');
  22.  
  23. }
  24.  
  25.  
  26. ?>
nospor
najperw przypisujesz wartości z $row do zmiennych, apo temi tak do $row latasz. COs marnotrawisz, ale to szczegół

1. <?php
  2.  
  3. while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
  4.  
  5. $id=$row['id'];
  6. $gatunek=$row['gatunek'];
  7. $nazwa=$row['nazwa'];
  8. $producent=$row['producent'];
  9. $pojemnosc=$row['pojemnosc'];
  10. $rysunek=$row['rysunek'];
  11. $opis=$row['opis'];
  12. $strona=$row['strona'];
  13.  
  14.  
  15. print strtr('<tr> <td><text2>'.$row['id'].' </text2> </td> <td><text2>'.$row['gatunek'].'</text2> </td> <td><text2>'.$row['nazwa'].'</text2> </td> <td><text2> '.$row['producent'].' </text2> </td><td><text2> '.$row['pojemnosc'].' </text2> </td><td><text2> 
  16. '.$row['rysunek'].' </text2> </td><td> <A HREF=\"http://'.$row['strona'].'\"target=_blank> <text2> '.$row['strona'].' </text2> </A><a href=\"twojastrona?id='.$id.'\">edytuj</a> </td>', &#092;"xA5x8Cx8FxB9x9Cx9F\", \"xA1xA6xACxB1xB6xBC\");
  17.  
  18.  
  19. }
  20.  
  21. ?>

a potem gdzies na stronce pobierasz id poprzez $_GET['id']
powker1
Dzięki wielkie już pousuwałem nadmiar smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.