Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odczyt z plików + formatowanie w tabeli
Forum PHP.pl > Forum > PHP
zman85
Witam, potrzebuję kolejnej pomocy, mianowicie mam kilkanaście plików których jest x - będzie się ich ilość zwiększać lub zmniejszać, ich zawartość wyglądą następująco:

Kod
imie\nnazwisko\nadres\nkod\nmiasto\n

i potrzebuję przedstawić zawartośc wszystkich plików w tabelce w sposób taki:

nazwapliku1 | imie | nazwisko | adres | kod | miasto
nazwapliku2 | imie | nazwisko | adres | kod | miasto
nazwapliku3 | imie | nazwisko | adres | kod | miasto
nazwapliku4 | imie | nazwisko | adres | kod | miasto

potrzebuję też aby widoczna wyżej nazwa pliku 1..4 była automatycznie pobierana z nazwy pliku i równiez dołączona do tabelki. Całośc jest a w zasadzie ma być tabelką <table><tr></table> itd...

Narazie doszedłem do tego:

1. <?php
  2. $plk   = file_get_contents('nazwapliku1');
  3. $tmp   = explode(&#092;"n\", $plk);
  4. $tmp_c = count($tmp);
  5. for ($i = 0; $i < $tmp_c; $i++) {
  6.     $linia = explode('n', trim($tmp[$i]));
  7.     echo &#092;"<TABle><TR><TD>{$linia[0]}</TD><TD>{$linia[1]}</TD></TR>\" .
  8.          &#092;"<TR><TD>{$linia[2]}</TD><TD>{$linia[3]}</TD></TR>\" .
  9.          &#092;"<TR><TD>{$linia[4]}</TD><TD>{$linia[5]}</TD></TR>n\";
  10. }
  11. ?>

No i niestety tutaj dane pokazują się w jednej kolumnie, jak i nie ma możłiwości prezentacji wszystkich plików, z tego powodu bo sam tutaj musze nadać zmienną $plk - a o to mi nie chodzi.

Bardzo prosze o nakierowanie lub jakąć większą pomoc jeśli by to nie stanowiło problemu.

Pozdrawiam i czekam za sugestiami/odpowiedziami.
AxZx
jezelimasz te wszystkie pliki ktore chcesz wyswietlic w jednym katalogu to dajesz odczyt katalogu jest jakis sposob gotowy na php.net
i to wyswietlasz w petli

i bedziesz mial gotowy efekt:)
zman85
Cytat
Cytat(AxZx @ 2005-05-26 17:48:34)
jezelimasz te wszystkie pliki ktore chcesz wyswietlic w jednym katalogu to dajesz odczyt katalogu jest jakis sposob gotowy na php.net
i to wyswietlasz w petli

i bedziesz mial gotowy efekt:)

Coś na php.net - to nie jest strona domowa Kowalskiego, że w ciągu kilku minut znajde to ów czego szukam, może przytoczysz treśc kodu lub jakiś link podasz.

Zreszta jak widać mam już zaczęte, a prosze o pomoc w skończeniu lub podaniu czegoś co by mi po przeróbe odpowiadało.

Dziękuję.

Kochani dokopałem się do tego php.net, szukałem w zarządzaniu plikami i katalogami, jest mnóstwo przykładów, ale niestety sam nie wiem za bardzo od czego zacząć, co może mi być potrzebne. Proszę dajcie mi bliższe namiary na to ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.