Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Localhost + strona dostępna na zewnatrz
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
_Cartman
W jaki sposób mam skonfigurowac domene, jesli chce ze swojego komputera strone udostepnic w internecie? np zeby strona chodziła na prv.pl? nadmienie, ze jestem w lanie.
dr_bonzo
OMG: Przeszukales forum, internet? Bylo wiele razy -- idz pogadaj z adminem.
cupone
witam 2tejszych, szperaniem sie zajmowałem i nie moge poradzic z podobnym tematem sobie,

mam zinstalowane wszycho na lokalu, serwis łazi, aczkolwiem szukam jak i kolega wyżej, kogos kto mógłby poprowadzić konkretnie lub podac namiar pożadny na link ? czy cokolwiek, co pomogło by mi :

sewis udostępnic na zawnątrz, aczkolwiek internecik czerpe z
RADIA <1mb>

BARDZO PROSZE O KONKRETY..

<w razie potrzeby podam szczegóły>

witam 2tejszych, szperaniem sie zajmowałem i nie moge poradzic z podobnym tematem sobie,

mam zinstalowane wszycho na lokalu, serwis łazi, aczkolwiem szukam jak i kolega wyżej, kogos kto mógłby poprowadzić konkretnie lub podac namiar pożadny na link ? czy cokolwiek, co pomogło by mi :

sewis udostępnic na zawnątrz, aczkolwiek internecik czerpe z
RADIA <1mb>

sewis udostępnic na zawnątrz, aczkolwiek internecik czerpe z RADIA <1mb>

Jacekalex
Proste jak konstrukcja cepa:

NA routerze (lub serwerze łączącym sieć LAN z internetem musi być włączony forward na twój IP w sieci wewnętrznej:
Jeśli pośredniczy serwer z Linuxem - można to zaprogramować wkomendą do iptables - na kilka sposobów. Routery Cisco, l(Linksys), Dlink i innych producentów również mają funkcję przekierowania (forwardu) wywołań na adres sieci wewnętrznej.

Jeśli masz stały numer IP (po każdym włączeniu konputera jest taki sam - np. www.showmyip.com) - wystarczy otworzyć port na firewallu i powinno śmigać bez problemu.
Jeśli masz dynamiczny IP (inny po każdym włączeniu kompa) - potrzebujesz skorzystać z serwisu dyn.dns

To by było na tyle.

Pozdrawiam i Dosiego Roku.
maryaan
Cytat(cupone @ 30.12.2007, 19:03:17 ) *
sewis udostępnic na zawnątrz, aczkolwiek internecik czerpe z RADIA <1mb>
heh to chyba noworoczny zart, zarejestruj sie na jakims darmowym hostingu (np yoyo.pl) i bedziesz mial serwer 100x lepszy od tego Twojego domowego pseudoserwera na radiowce :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.