Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Alternatywa dla move_uploaded_file?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kimor
Witam,

Trafiłem z deszczu pod rynne (z jednego servera na drugi) gdzie funkcja move_uploaded_file jest wylaczona.

Dostaje taki komunikat

Kod
Warning: move_uploaded_file(): open_basedir restriction in effect. File(/wyslane/przelew.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/kmr:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /home/kmr/public_html/f/wyslij.php on line 66

Niestety ale bez tej funkcji nie wyobrazam sobie tworzyc jakikolwiek formularz z przesylaniem plikow na server dlatego chcialem Was zapytac czy istnieje jakakolwiek alternatywa dla tej funkcji?

Pozdrawiam
sobstel
FTP
dr_bonzo
Rozumiem ze jest to plik uploadowany?

Manual:
Cytat
Jeśli (...) ustawisz katalog open_basedir, wtedy wszystkie operacje plikowe bedą ograniczone do tego katalogu.

Czyli katalog gdzie masz pliki uploadowane nie jest w sciezce dostepnej dla twojego skryptu.

Nie zmienisz jej:
Cytat
Files will, by default be stored in the server's default temporary directory, unless another location has been given with the upload_tmp_dir directive in php.ini. The server's default directory can be changed by setting the environment variable TMPDIR in the environment in which php runs. Setting it using putenv() from within a php script will not work.

Sproboj pogadac z adminem, zeby ci przestawil sciezke do uploadowanych plikow.
Kimor
Myślałem nad copy() lecz ta funkcja również jest zablokowana dry.gif - domyślam sie że pewnie wszystkie funkcje powiązane z wysyłaniem plików na server są poblokowane.

FTP odpada.

Ten server traktuje jako server produkcyjny a wiec bedę musiał porozmawiać z adminem gdyż jak go zamawiałem nigdzie nie było mowy o tym aby był włączony SAFE MODE.

EDIT:

Przepraszam ale jednak SAFE MODE jest na off - sprawdziłem.
Liko
Te funkcje nie są zablokowaneexclamation.gif. Tylko poprostu masz ograniczony dostęp do katalogów. Spróboj podać ścieżkę do katalogu gdzie chcesz uploadować plik z kropką na początku.
Kimor
Cytat(Liko @ 2005-07-08 21:17:59)
Te funkcje nie są zablokowaneexclamation.gif. Tylko poprostu masz ograniczony dostęp do katalogów. Spróboj podać ścieżkę do katalogu gdzie chcesz uploadować plik z kropką na początku.

Zgadza się, nic nie było poblokowane i przekonałem sie o tym właśnie sprawdzając ustawienia php.

Twój sposób pomógł, dziękuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.