Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Web-based editor
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
xamil
Czy zna ktoś taki edytor działający pod wszystkimi standardowymi przeglądarkami (IE, mozilla, firefox, opera) i do tego za darmo? Czy wogóle może taki istnieć?
Zajec
Opera nie obsługuje edytorów WYSIWYG na stronach (X)HTML.

http://www.kevinroth.com/rte/demo.htm
revyag
Edytory OpenSource, które znam:
tinyMCE
FCKeditor
SPAW
Xinha
Z tego co wiem, pod operą żaden WYSIWYG nie zadziała, ponieważ nie wspiera ona execCommand.
xamil
Dzięki wielkie... to lipa:(...
Tsiru
A coś takiego by nie wystarczyło ?
Co prawda z javą nie ma wiele współnego, ale za to jest banalnie proste i pójdzie nawet pod lynxem tongue.gif
  1. <?php
  2.  
  3. if(!($_POST['open'] == NULL))
  4. {
  5. if($_POST['plik'] == NULL)
  6. {
  7. $error = &#092;"<P>Nie wybrałeś pliku !</P>\";
  8. }
  9. else
  10. {
  11. if(is_file($_POST['plik']))
  12. {
  13. $temp['tresc'] = implode(NULL,file($_POST['plik']));
  14. }
  15. else
  16. {
  17. $error = '<P>Blad wewnętrzy: nie można odszukać pliku.</p>';
  18. }
  19. }
  20. }
  21. elseif(!($_POST['save'] == NULL) || (!$_POST['wiev'] == NULL))
  22. {
  23. $temp['tresc'] = stripslashes($_POST['post']);
  24. }
  25. elseif(!$_POST['save'] == NULL)
  26. {
  27. if($_POST['post'] == NULL)
  28. {
  29. $error = &#092;"<p>Nie pisałeś nic</p>\";
  30. }
  31. else
  32. {
  33. fwrite(fopen($_POST['plik'],'w+'),NULL,0);
  34. fwrite(fopen($_POST['plik'],'a+'),$_POST['post'],strlen($_POST['post']));
  35. }
  36. }
  37. echo('<form name=\"wpis\" method=\"post\" action=\"'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?x='.$_GET['x'].'\"><center><table border=\"0\" cellpadding=\"3\" cellspacing=\"3\"><tr><td colspan=\"3\"><textarea cols=\"70\" rows=\"20\" name=\"post\">'.$temp['tresc'].'</textarea></td></tr><tr><td><b>Wybierz pliku:</b> <input type=\"text\" name=\"plik\"></td><td><input type=\"submit\" name=\"open\" value=\"otwórz\" /> <input type=\"submit\" name=\"save\" value=\"zapisz\" /> <input type=\"submit\" name=\"wiev\" value=\"podgląd\" /></td></td></tr><tr><td colspan=\"2\">'.$error.'</td></tr></table></center></form>');
  38. if(!($_POST['wiev'] == NULL) && !($_POST['post'] == NULL))
  39. {
  40. echo('<fieldset><center><B>Podgląd pliku</B></center></fieldset><fieldset>'.$temp['tresc'].'</fieldset>');
  41. }
  42. ?>
xamil
questionmark.gif

A co to ma wspólnego z tymi ZBAJEROWANYMI edytorami? Bo właśnie mi chodzi o te bajery... o ten panel i o to, że można edytować strone "na żywo" pod przeglądarką... niestety najwyraźniej nie każdą:/ sad.gif

p.s. Hhihihihi... w sumie to nie sprawdzalem czy bedą one chodzić pod lynxem:P Hiihihihihi To było dobre;)
Tsiru
No właśnie niema nic wspólnego z bajerami tongue.gif
Niewiem jak ty, ale ja z czasem zeszedłem ze ze zbajerzonych edytorów do notatnika, i wsumie jest mi lepiej smile.gif
Pozdrawiam !
xamil
Ech... a kto powiedział, że ja choć raz użyje tego edytora?winksmiley.jpg Właśnie tu chodzi o bajery, które mają zachwycić człowieka który nie wie nawet co to HTML.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.