Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] Ukrywanie/Pokazywanie div
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
h.4
na JS sie nie znam wiec potrzebuje waszej pomocy smile.gif

sprawa wyglada tak:

mam sobie <div id=pole> tutaj cos tam </div>
i mam link <a href=#>Menu</a>
i teraz chce zeby po kliknieciu w Menu zawartosc div sie chowala a po kolejnym kliknieciu znow sie pokazywala, przy tym ze zapamieta ostatnia akcje czyli czy jest ukryty czy nie, przy przeladowaniu strony...

myslalem ze utorzyc tablice i kazde klikniecie to +1 i jesli nie parzysta to ukryte a jak parzysta to ukryte i te liczbe zapisac do cookie, w php bym wiedzial jak to zrobic, ale w JS potrzebuje waszej pomocy
pomocy
sobstel
drobna uwaga : zamiast stylu visibility mozna tez uzyc display. w niektorych sytuacjach sprawdzi sie lepiej...
revyag
Cytat
zamiast stylu visibility mozna tez uzyc display. w niektorych sytuacjach sprawdzi sie lepiej...

Może sprecyzujmy snitch.gif
Styl visibility ukrywa element ale fizycznie pozostaje on na swoim miejscu, natomiast display powoduje ukrycie również jego struktury czyli całkowite zniknięcie smile.gif
h.4
Kod
onclick="document.getElementById('kategorie').display=document.getElementById('kategorie').display!='hidden'?'hidden':'visible'"

czy jak to ma byc bo to nie dziala ?
tiraeth
  1. <script type="text/javascript">
  2. <!--
  3. function pokazUkryj(id)
  4. {
  5. document.getElementById(id).style.display = (document.getElementById(id).style.display == "none") ? "block" : "none";
  6. }
  7. -->
  8.  
  9. <!-- UZYCIE -->
  10. <a href="javascript:pokazUkryj('menu_1')">Menu 1</a>
  11. <div id="menu_1" style="display:none">Menu 1<br /><br />Powinno być ukryte...</div>
Mati
Cytat(tiraeth @ 2.08.2005, 12:05 ) *
............

Ochhh dziękóweczka wielka smile.gif)

bardzo mi pomógł ten skrypcik, właśnie siedziałem i nie mogłem w żaden sposób ukryć diva.. co prawda mały mój bląd sie wkradal wszedzie, ale jednak dopiero po uzyciu Twojego skryptu zaczelo dzialac smile.gif

raz jeszcze THX!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.