Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z tablicą
Forum PHP.pl > Forum > PHP
raf2001
Witam!
Mam taki malutki problemik, opisze go:
Zrobiłem sobie system cachowania do mojego systemu szablonów, cache korzysta z serialize i put_file_contents(wczytywanie oczywiście te drugie funkcje tongue.gif), i mam teraz malutki problem po pobraniu danych z pliku mam taką oto tablice(mniej więcej niemam kodu na tym kompie):
Array(0=>'tytul') - a po zmianie kolejności przez array_flip mam takie coś
Array(0=>'cms')
i teraz chodzi mi oto żeby tablica wyglądała tak:
Array('tytul'=>'cms')
Próbowałem to na rózne sposoby zrobić ale niewiem. Wiem na 90% że to wina funkcji serialize/unserialize. jak to ominąć , lub ewentualnie poprawić ta tablice
Jim
Na to byla bodajże jedna funkcja, ale nie pamiętam jaka sad.gif Poszukaj w rodzajach tablic.
raf2001
a jest coś innego, bo z tym też kombinowałem, moze źle ale robiłem to tak:
zmienna $a zawierała tablice pobraną z pliku(pounserialize), potem do zmiennej $b zapisywałem wynik działania array_flip i przez array_combine je łączyłem, lecz nic z tego niewyszło, niestety. może dlatego że tablice są "numerowane" czyli liczbom przyporządkowane są wartości, a powinno być że zamiast numeracji są stringi. HELP. Z óry dzięki:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.