index.php:
<? include("dane/gora.php"); $plik = "dane/".$dzial.".php"; include($plik); }else{ }else{ include("dane/glowna.php"); } include("dane/dol.php"); ?>
Z tego pliku ładuje się cała strona i includowane są header, stopka i część z treścią(menu robione ręcznie)
admin.php:
<? include("dane/gora.php"); foreach ($spis as $lista) $plik = "dane/".$dzial.".php"; <form method="post" action="zapisz.php" enctype="text/plain"> <input type="hidden" name="plik" value="$plik"> Treść strony:<br /> <textarea name="tresc" rows="27" cols="70">"); Hasło: <input type="text" name="haslo" size="20"> <button tyoe="submit" name="wyslij">Wyślij</button> </form>"); }else{ } include("dane/dol.php"); ?>
i tu zaczyna się mój problem...
1)czy jest możliwość usunięcia rozszerzenia z nazwy pliku? bo to ułatwiło by automatyczne generowanie linków (przydałaby się też możliwość usunięcia X pierwszych znaków ze zmiennej)
2) czy da się zrobić obsługę formaularza w tym samym pliku (a raczej nie "czy się da", tylko "jak to zrobić").
3)dlaczego to nie chce mi zapisywać zawartości textarea do pliku?

4)myślałem o tym, żeby zamiast oddzielnych plików dla działów zrobić mała bazę danych w pliku txt, ale nie wiem które rozwiązanie jest lepsze...
zapisz.php:
<? if($haslo=="w12345"){ ?>
z góry dzięki za pomoc....