Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Linki i prawy przycisk myszy
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
flagro
Ostatnio dostałem pod swoja pieczę stronkę w php. Wcześniej tworzyłem wszystko we flashu i html więc brak mi jakiegokolwiek doświadzczenia z php. W związku z tym mam dwa pytania:

1. W jakim pliku szukać blokady prawego przysisku myszy. Jest on zablokowany i muszę go odblokować.

2. Jak stworzyć link w php do strony aby otwierała się w drugim oknie ale aby nie było tam żadnych pasków nawigacyjnych opróch przesuwania w poziomie i w pionie. Najlepiej by tez było abym mógł z góry narzucić rozmiar tego okna.

Z góry dzięki.

Pozdro Flagro
mhs
Przede wszystkim polecam poczytac o tym czym jest php, gdyz w zrozumieniu tego wydaje mi sie, ze masz duze braki.

Cytat
1. W jakim pliku szukać blokady prawego przysisku myszy. Jest on zablokowany i muszę go odblokować.
By to odblokowac nie jest Ci potrzebna znajomosc php - wiecej - tego przy uzyciu jezyka php nie wykonasz. Zapewne chodzi o JavaScript.

Cytat
2. Jak stworzyć link w php do strony aby otwierała się w drugim oknie ale aby nie było tam żadnych pasków nawigacyjnych opróch przesuwania w poziomie i w pionie. Najlepiej by tez było abym mógł z góry narzucić rozmiar tego okna.

Sytuacja jak wyzej. Mozesz to wykonac przy uzyciu JavaScript.
flagro
Aha.
Spox tylko jak to zrobić co do javascript to tez nie bardzo kojażę co i jak :/
mike
Temat nie jest zgodny z bierzącym forum.
Przenoszę:
php Początkujący -> JavaScript

P.S.
Proszę się zarejestrować na forum i kontynuować wątek w nowym miejscu.
TomASS
Blokada prawego przycisku myszki była już wielokronie pokazywana (nawet podałem skrypt JS). Dla potwierdzenia mych słów podaje linka.
Flagro
No dobra ale ja szukam pliku gdzie ten skrypt sie znajduje.
kszychu
Cytat(Flagro @ 2005-09-09 11:55:00)

Flagro: nie znamy struktury Twojego serwisu.
Na pewno jest to skrypt js. Musisz więc wyszukać wszystkie fragmenty skryptów js i wśród nich szukać, albo podać je na forum.

@TomASS: proponuję dokładniej czytać wątki zanim udzielisz kolejnej genialnej rady.
mhs
No dobra, ale nie oczekuj cudow tutaj, ze ktos znajdzie w Twojej stronie www w jakims pliku okreslony skrypt. Nie jest tutaj nikt wrozka!
mike
Cytat(Flagro @ 2005-09-09 11:55:00)

Czyli szkasz Czarodzieja - Jasnowidza.

To tak jakbyś zapytał: "A nie wiecie, w którym pliku nw interia.pl jest pobierana data?"

Skrypt, którego szukasz (gdzieś tam) może się znajdować w załączonym pliku .js, może byś w szablonie, a nawet gdzieś w jakimś .php

----edit----
Aż trzech w prawie tej samej chwili winksmiley.jpg
Flagro
Sorry ale nie wiedziałem że to aż tak skomplikowane jest :/
Dzięki poszukam.
No dobra ale co z tym skryptem na temat linku?
kszychu
Cytat(Flagro @ 2005-09-09 12:00:57)
No dobra ale co z tym skryptem na temat linku?

Poszukaj na forum window.open(), było nie raz.
Flagro
oki dzieki wielkie wszystko juz hula tongue.gif

Ale jednak "gupi jezdem" że sam wcześniej nie pomyślałem żeby poszukać innaczej odpowiedzi. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.