Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: e-mail z przypomnieniem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
who?
Witam,
Nie wiem czy dobrze trafiłem z grup± (pewnie Ľle winksmiley.jpg ), ale ogólnie sam nie wiem jak± technologię do tego wykorzystać więc kto¶ może mnie nakieruje. Ogólnie robię pewien projekt oparty o php + PostgreSQL i chciałbym, żeby był w nim "system przypominania". Pod pojęciem tym rozumiem system, który np. wy¶le do wszystkich wybranych użytkowników w bazie mail'a z jakom¶ tam informacj±. To znaczy klient sobie życzy, aby dostał maila z przypomnieniem o jakim¶ wydarzeniu powiedzmy o godzinie 12:00. No i pytanie jak to teraz zrobić?? Jedyny sposób jaki przychodzi mi do głowy to napisanie skryptu powiedzmy w php, który będzie sobie uruchomiony na serwerze i który będzie sprawdzał powiedzmy co 10min. czy komu¶ nie należy wysłać maila z przypomnieniem. Nie wiem czy tak to się robi w praktyce więc będę wdzięczny za każd± suguestię.

POZDRAWIAM,
who?
son
who?
Czyli miało by to działać na takiej zasadzie, że cron wywołuje co jaki¶ czas programik na serwerze, który sprawdza bazę i ewentualnie rozsyła mail'e - dobrze my¶lę??

POZDRAWIAM,
who?
son
Cytat(who? @ 2005-09-27 20:19:28)
Czyli miało by to działać na takiej zasadzie, że cron wywołuje co jaki¶ czas programik na serwerze, który sprawdza bazę i ewentualnie rozsyła mail'e - dobrze my¶lę??

POZDRAWIAM,
who?

Dokładnie tak!
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.