Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z połączeniem z folderem poczty
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pf
Witam,
mam następujący problem:
korzystałem z własnego systemu webmail, ktory opierał się w sumie tylko o podstawowe funkcje (odbiór poczty, pisanie maili). Dodam, że korzystałem ze standardowych funkcji IMAP.
I wszystko było w porządku, dopóki firma, u której mam serwer nie wymyśliła jakiejś innowacji.
Pozmieniali coś w strukturze folderów poczty - konkretnie - to fragment informacji, którą od nich dostałem:
Oto najwazniejsze zmiany:

- zastapienie dotychczasowych deamonow - cpop/cpimap na courier-pop3/imap
- update Exima (SMTP)
- zmiana sposobu zapisu katalogow z poczta
- wylaczenie dostepu do klienta NeoMail (ze wzgledow bezpieczenstwa).

I problem polega na tym, że od tego czasu nie mogę się połączyć z moją skrzynką za pomocą wyżej wspomnianego systemu. Przy próbie połączenia wyrzuca:

Warning: imap_open(): Couldn't open stream {tu_adres_serwera:143} in.......

Dodam jeszcze, że jak spróbowałem za pomocą tego skryptu (odpalonego z mojego serwera) odebrać pocztę z innego serwera, to wszystko działa, więc wydaje mi się, że problem leży właśnie po stronie tej nowej struktury folderów poczty.

Wiem, że najpierw powinienem uderzać do obsługi - i tak też zrobiłem. Jednak oni chyba nie bardzo umieją to poprawić, bo dowiedziałem się, że "używam zbyt starego klienta webmail".... ech...

Czy ktoś wie może, co z tym zrobić?
Pzdr.
andrzejb
może zmienili port smile.gif ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.