Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kompilacja PHP5
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
pancio6666
witam :-) moje pytanie zapewne strasznie banalne jednak chcialbym sie poradzic z jakimi "--with" zainstalowac php5 aby ruszylo mi apache2 ? opcjonalnie curl.mysql,postgresql ? na php4 + apache robiem zawsze tak "configure --with-apxs --with-curl --with-mysql" wszystko ladnie brykalo. Z gory dziekuje za jakakolwiek odpowiedz/sugestie
Fo
Linux,

piękno wiedzy o linuksie... na czym ów polega ?

now that is the question !

and, a quick answer for Ya smile.gif

Na tym, że psujesz ile wlezie, jedna rekompilacja, druga, trzecia, czwarta nocka, pietnasta paczka fajek smile.gif Później tak po tygodniu siadasz i robisz wszystko z palca, od tak z pamięci.

Tak więc,
polecam psuć do bólu - oczywiście w granicach zdrowego rozsądku winksmiley.jpg

//edit: jezeli chodzi o pytanie zadane w topicu: ./configure --help <- polecam, naprawde pomaga, jak aspiryna w tych chwilach...
mike
@Fo
Jeszcze jedna taka wypowiedź i dostajesz ostrzeżenie za nabijabie postów nic nie wnoszących do tematu.
delta9
Cytat(pancio6666 @ 2005-11-09 00:14:09)
witam :-) moje pytanie zapewne strasznie banalne jednak chcialbym sie poradzic z jakimi "--with" zainstalowac php5 aby ruszylo mi apache2 ? opcjonalnie curl.mysql,postgresql ? na php4 + apache robiem zawsze tak "configure --with-apxs --with-curl --with-mysql" wszystko ladnie brykalo. Z gory dziekuje za jakakolwiek odpowiedz/sugestie

polecam http://www.web-tech-india.com/articles/php...ing_php_apache/

zrobilem jak pisza i wszystko mi smiga
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.