Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z darmowym serverem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Aldenor
Witam
zrobiłem skryt którego zadaniem jest wyświetenie 2 dat wprowadzonych przez formularze.

Jednak ten skrypt działa jedynie na serverze wirtualnym na moim kompyterze a po wrzuceniu skryptu na internet nie działa.
czy któś mógłby mi wyjaśnić dlaczego mój skrypt nie dziła na darmowym serwerze questionmark.gif (ps jest na nim obsługa php)

Adres do skryptu na darmowym serwerze: http://www.kawon.za.pl/w.php

Oto skrypt:
Cytat
<HTML>
<HEAD>

</HEAD>
<BODY>

<FORM action="w.php" method="POST">
<TABLE><TR><TD><CENTER> Wpisz Datę Wyjazu</CENTER></TD></TR>
<TR><TD><CENTER>dzień</CENTER></TD><TD><CENTER> Miesiąc</CENTER></TD><TD><CENTER> Rok</CENTER></TD></TR>
<TR><TD><input type=text name="d1"/></TD><TD><input type=text name="m1"/></TD><TD><input type=text name="y1"/></TD></TR>
</TABLE><BR>
<BR><BR><BR>data1
<SELECT NAME=d3><OPTION>1<OPTION>2<OPTION>3<OPTION>4<OPTION>5<OPTION>6<OPTION>7<OPTION>8<OPTION>9<OPTION>10<OPTION>11<OPTION>12<OPTION>13<OPTION>14<OPTION>15<OPTION>16<OPTION>17<OPTION>18<OPTION>19<OPTION>20<OPTION>21<OPTION>22<OPTION>23<OPTION>24<OPTION>25<OPTION>26<OPTION>27<OPTION>28<OPTION>29<OPTION>30<OPTION>31</SELECT>
<SELECT NAME=m3><OPTION>1<OPTION>2<OPTION>3<OPTION>4<OPTION>5<OPTION>6<OPTION>7<OPTION>8<OPTION>9<OPTION>10<OPTION>11<OPTION>12</SELECT>
<SELECT NAME=y3><OPTION>1999<OPTION>2000<OPTION>2001<OPTION>2002<OPTION>2003<OPTION>2004<OPTION>2005<OPTION>2006<OPTION>2007<OPTION>2008<OPTION>2009<OPTION>2010</SELECT>
<input type=HIDDEN NAME="and" VALUE=han>
<BR><BR><input type=submit value="Wyślij"/>
</FORM>
<?php
if ("han"==$and){
$a= mktime(0,0,0,$m1,$d1,$y1);
$d= mktime(0,0,0,$m3,$d3,$y3);
?>
<TABLE>
<TR><TD><H2>data1  :  </TD><TD>
<?= date("d-m-Y",$a)?> </TD></TR>
<TR><TD><H2>data2  </TD><TD>
<?= date("d-m-Y",($prac+ $d)) ?></TD></TR></TABLE>
<? } ?>
</BODY>
</HTML>
nospor
Uwielbiam teskty w stylu "nie dziala". A czym sie objawia to nie dzialanie?

Z doswiadczenia moge jednak zgadywac ze masz wylaczne register globals na serwerze. Do zmiennych z formularza nalezy sie dobierac w ten sposob: $_POST['nazwazmiennej'] a nie tak jak ty to robisz $nazwazmiennej
Neojawor
poza tym linijka
  1. <?= date("d-m-Y",$a)?>

ci nie zadziała (znaczy nie wyświetli nic), trzeba wpisać
  1. <?= echo date("d-m-Y",$a)?>

ps. jak już korzystasz z BB code, to urzyj znaczników "php", a nie "QUOTE"
Aldenor
Bardzo dziękuje nospor za pomoc.
Cytat
Uwielbiam teskty w stylu "nie dziala". A czym sie objawia to nie dzialanie?

Próbawałem to rozwiązać sam próbowałem wiele razy, niestety niewyszło mi.

Wiele razy spotykałem się z zatosowanie $_POST['nazwazmiennej'](w kursach php ),a jak przyszło co do czego nie zastosowałem tego, jak mówią najciemniej jest pod latarnią smile.gif.

a co do odpowidzi Neojawor:
Cytat
<?= date("d-m-Y",$a)?>

ci nie zadziała (znaczy nie wyświetli nic), trzeba wpisać ...

wiem że moja wiedza na temat php jest niewielka, lecz wiem że ale wiem że
Cytat
<?= "text" ?>

zastępuje
Cytat
<? echo"text">;

i wyświetlanie takie działa mozesz sprawdzić na poprawionej już stonce(dzięki "nospor")
http://www.kawon.za.pl/w.php

Dziękuje jeszcze raz za pomoc
(przepraszam jeżeli to zabrzmiało obraźliwie dla "Neojawor", nie chciałem tu nikogo obrażać po prostu stwierdzam że moja wiedza jest niewielka ale jakąś posiadam :])
Neojawor
to teraz ja dziękję za uświadomienie takiej podstawy (o której nie wiedziałem) snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.