Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [krasnal]localhost polaczenie ftp
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
crash-c
witam chce sie zalogowac na server krasnala który mam na swoim kompie - localhost. Chce wykorzystac do tego windowsa commandera aby moc komunikowac sie przez ftp.

Jaki adres serwera wpisac, po wpisaniu localhost lub 127.0.0.1 pisze że nie mógł nawiazac polaczenia z serverem.. pomoc!
crash
Krasnal to serwer WWW, od serwerów FTP jest odrębne oprogramowanie... Aż żal serce ściska, że jesteśmy nicko-spokrewnieni...
crash-c
naprawde?! biggrin.gif:D

doskonale sobie zdaje sparwe ze krasnal to zbiór serwerów i nie tylko www w woli scislości!
Chce się na niego zalogować programem FTP [np WC] i jak wpisuje w adresie serwera localhost lub 127.0.0.1 bo postawilem go na wlasnym kompie to pisze mi ze nie mógł nawiazac polaczenia z serverem... Nie chce wchodzić na locala za pomoca przegladarki lub powloki systemowej.. bo potrzebuje wejsc przez programem FTP.

P.S. crash czytaj uważnie posty i nie pisz jesli sie nie znasz.
crash
A czytałeś chociaż: http://www.olesno.pl/~pablo/krasnal/index.php?k=ftp ?
crash-c
nie dziala mi ta strona... jak mam zmienic chmod na serwerze localhost questionmark.gif? skoro ftp nie moge tego zrobić??
Chewolf
Masz windowsa,chmody przeważnie dotyczą Linuxa. Kiedy będziesz wrzucał pliki na prawdziwy serwer wtedy o to zadbaj.
crash-c
na windowsie z partycjami z NTFS chmody sąsad.gif a mój krasnal stoi własnie na windzie i skrypty chce testować na localhoscie a nie na servie....wiec musi być jakiś sposób aby zmienić te uprawnienia w windzie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.