Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KRASNAL Serv 2.7 / problem
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
tomal
Witam was mam ptanie do was ... mam andzieje ze mi pomożecie.

Zainstalowałem sobie najnowszego krasnala. Skonfigurowałem go wg. informacji pobrancy ze strony ten artykuł [mam nadizeje że nicsie nei stanie jak podam ten adres]

i mam pytania
1) do was gdyz po włączeniu Krasnala piórko mi działa (tzn nie wyskakują żadne błędy] lecz ta druga ikona "sygnalizancja świetlna pali" sie na czerwono ...

zainstlowałem program na dysk D... i pozmieniałem ścieżki tak jak w tamty artykule..

2) Chce uostępnić komuś stronke.. ustawiłem wszytko tak jak nalezy (jak w opisie tamtym - wywaliłem tamte pliki z wyjąkiem tego jednego)i wrzuciłem stonke w html zrobioną wcześniej i zresetowałem serwer to i tak pokazuje strone krasnala zamiast tej która ja tam zapodałem...

Prosze powiedzcie mi czemu tak jest..
coś źle zrobilem ?

to chyba juz wszystko co chciałem napisać...
php programmer
Ogolnie krasnala nie trzeba specjalnie konfigurowac,
wystarczy zainstalowac i wszytko łacznie z baza działa, ale ...

miałem kiedys problem z baza tzn czerwone swiatlo mysql'a
okazalo sie ze wina byla windowsa, tzn nie bylo jakiegos service packa
ale nie pamietam czy SP1 czy SP2

ps. przy instalacji krasnala lepiej zostawic ten domyslny katalog c:\usr
wtedy nie trzeba kombinowac ze sciezkami i ich zmieniac
LBO
najlepszym rozwiazaniem, ja go stosuje i doradzam kazdemu, jst samemu stawiac apache'a.. przynajmniej znasz srodowisko w ktorym pracujesz i takie cos to naprawde fajna zabawa.. w sieci jest kilka tutkow jak samemu postawic serwa.. jezeli chodzi tobie o funkcjonalnosc krasnala (czyli runtime zmiana php) to tez mozna samemu zrobic.. wystarczy znalezc odpowiednie tematy/watki na forum
tomal
sorki panowie ale ejstem zielony z tego i trzeba od czego zacząć .. tongue.gif zreszta widziecie z czynm mam problem a na c nie zainstlowałem dlatego ze mam za małą partycje tam..

.... edit

a jescze jedno pytanie czemu po wrzuceniu paru własnych plików (html) do katalogu
usr/apache/httpd/html

dalej pokazuje mi ona krasnala i pisze

Cytat
BŁĄD 404

STRONA O PODANEJ NAZWIE JESZCZE NIE ISTNIEJE LUB ZOSTAŁA USUNITA

edit - te pliki krasnala usunołem z wyjatkiem pliku bootstrap.inc
mhs
Skoro jesteś początkujący to poszukaj na php.pl artykułu opisującego instalację Apache'a/php/MySQL'a. Po dokładnym przestudiowaniu nie powinieneś mieć kłopotu z konfiguracją własnego środowiska.
elektronet
Cytat(mhs @ 2006-01-27 18:06:37)
Skoro jesteś początkujący to poszukaj na php.pl artykułu opisującego instalację Apache'a/php/MySQL'a. Po dokładnym przestudiowaniu nie powinieneś mieć kłopotu z konfiguracją własnego środowiska.

Polecam VertrigoServ - mały, wygodny, bezpieczny, po polsku, można instalować w dowolnym katalogu i w przeciwieństwie do Krasnala zawiera aktualne pakiety.
Program możesz ściągnąć z http://vertrigo.sf.net albo prosto z onetu http://programy.onet.pl/72,56,10479,,,Vert...4,programy.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.