Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z uploadem plikow na serwer
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Qtel
Witam!!
Na serwerku na ktorym mam umieszczona strone nie dziala mi upload plikow graficznych bo jest jakis problem z plikami tymczasowymi (temp) jakie serwer tworzy przy przesylaniu plikow (Kod błędu - UPLOAD_ERR_NO_TMP_DIR
Value: 6
; Opis w manualu - Missing a temporary folder. Introduced in php 4.3.10 and php 5.0.3). U mnie lokalnie wszystko dziala dobrze.
Czy idze cos z tym zrobic??
crash
Spróbuj:
  1. <?php
  2. ini_set( 'upload_tmp_dir', './' );
  3. ?>

A jeśli to płatny hosting to poinformuj o tym admina.
Qtel
Probowalem i nie zadzialalo. Hosting mam za darmo bo jest to serwer mojego kolegi ktory nie wie czemu mi to nie dziala:) Czy wiesz moze co powinien ustawic na serwerze zeby skrypt mi zadzialal??
crash
Ustawić wartość upload_tmp_dir w pliku php.ini na ścieżkę do istniejącego katalogu, w którym może zachować pliki php (np. /tmp/ lub C:/WINDOWS/Temp/)
dr_bonzo
Nie ustawisz tego w skrypcie -- bo plik jest uploadowany zanim skrypt zacznie sie wykonywac.
Wyrocznia pisze:
"Entry can be set in php.ini or httpd.conf"

Dodaj "upload_tmp_dir" z odpowiednia wartoscia do php.ini
Qtel
Ok wielkie dzieki ale wydaje mi sie ze aby to zrobic moj kolega bedzie musial zrestartowac serwer - czy idzie zrobic to bez restartu??
crash
Restart (przeładowanie) serwera WWW...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.