Pojawił się błąd którego zupełnie nie rozumiem, treści erroru nie znalazłem na forum, więc piszę nowy temat.
Błąd brzmi:
Cytat
parse error, unexpected '=', expecting ';' in /public_html/panel/noindex/update_z_zycia.php on line 101
Ta linia to tutaj nr 5, ale sprawdzałem enterami i wiem, że chodzi tu o dwie linie niżej, czyli linię z instrukcją for
podaję spory kawał skryptu (aż do końca, uciąłem tylko początek), bo może się przydać, ale chyba istotne jest tylko kilka pierwszych linii:
<?php $zapytanie = "UPDATE z_zycia SET tytul = '$tytul', opis = '$opis', data = '$data' WHERE id = $id"; if($rezultat) { for(i=0; i<11; i++) { a=i+1; $fota = $foty[$i]; $opisik = $opis[$i]; $fota_tmp = $foty_tmp[$i]; $stara = $stare[$i]; if( $fota != "") { if( $fota != $stara ) { if( $rozszerzenie == "jpg" || $rozszerzenie == "gif" || $rozszerzenie == "JPG" || $rozszerzenie == "GIF" ) { { $strUploadDir = "../../zdjeciaz/" . $fota; { $stary_plik = "../../zdjeciaz/" . $stara; $zapyt = "UPDATE z_foty SET fota='$fota', opis='$opisik' WHERE z_id='$id' AND fota='$stara"; if($rezult) { } else { } else { $query = "UPDATE z_foty SET opis='$opisik' WHERE z_id='$id' AND fota='$stara"; } } else { $query = "UPDATE z_foty SET opis='$opisik' WHERE z_id='$id' AND fota='$stara"; } } else { echo 'Pliku numer' . $a . 'ma niepoprawne rozszerzenie. Dodać można tylko obrazy typu jpg i gif<br>'; $query = "UPDATE z_foty SET opis='$opisik' WHERE z_id='$id' AND fota='$stara"; } } else { $query = "UPDATE z_foty SET opis='$opisik' WHERE z_id='$id' AND fota='$stara"; } } elseif( $stara != "" ) { $query = "UPDATE z_foty SET opis='$opisik' WHERE z_id='$id' AND fota='$stara"; } } } else { } ?>
próbowałem już zmienić for na while i nic