Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mail() - wysyła a nie dochodzi
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
daves
Witam.

Co może być przyczyną tego, że użucie funkcji mail() przykłądowo:
  1. <?php
  2.  
  3. mail('mail@wp.pl','temat','tresc',"From: ktos@wp.pl");
  4.  
  5. ?>

zwraca TRUE a jednak maile nie dochodzą... Skrypt wywoływany na serverze i przypuszczam, że tam coś trzeba skonfigurować... o dziwo wczoraj dochodziły.
Szukam po googlach ale jeszcze nie natrafiłem na odpowiedź.

Może ktoś miał podobną przypadłość?
Pzdr.
revyag
Wyślij na inne adresy, zobaczy czy też nie dochodzą. Sprawdź czy nie jakichś filtrów antyspamowych na serwerze, ile tych maili wysyłasz ?
daves
Już posprawdzałem wszystkie możliwości i co się okazało... 'server mailowy' został zainstalowany na serwerze ale nie działa... i trup zakopany nawet z poziomu shella nie można wysłać maila.

Teraz to już chyba nie wyślę żadnego maila z moich skryptów chyba, że jest jakaś droga okrężna....

Ale!

Mam taką ideę tylko nie wiem czy jest możliwa do zrealizowania.Otóż:

Cała ta sytuacja mailowa wywołana jest tym, że tworzę system logowania i po rejestracji nowego użytkownika chcę wysyłać maila do niego z linkiem do autoryzacji przy okazji dodawać osobę do bazy mysql. Jak wiadomo maila nie wyślę z w/w przyczyn ale mam też dostęp do innego servera, na którym maile działają.

I teraz: Czy mogę ze skryptu znajdującego się na serwerze 1(bez maili) wywołać skrypt znajdujący się na serverze 2(z mailami). Chcę dodawać osobę do bazy mysql(server1) i wysłać do niego maila z servera 2.
Taką mam ideę...

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.