Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zmianajednej wartości w CSS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wentys
witam.
mam taki problem: chciałbym zmienić jedną wartoć w pliku css (konkretnie kolor) bez edytowania pliku. Robiłem tak:
najpierw pole select lub input do wprowadzenia konkretnej wartosci
potem funkcja fseek() do ustawiania wskażnika w odpowiednim miejscu i juz zostaje tylko fwrite().I tylko nie wiem jak poprzednią wartość usunąć bo unlink() usuwa cały plik.Stąd moje pytanie:
jak usunąć zadaną liczbe znaków począwszy od konkretnego miejsca.
A może istnieje lepsza i prostsza metoda??
Generalnie chodzi o to żeby w sklepie w panelu admina można było zmieniać poszczegolne kolory a nie tylko cały szablon.
pozdrawiam

ActivPlayer - to sie nie uda bo może być- ki*lka takich samych wartości a moge chcieć zmienić tylko jedną
i tu chyba przyda się rada Vogla z znacznikami (nie znam,nie słyszałem,poczytam,pokombinuje)
co do smarty to na razie odpuszczam bo niektóre ustawiania są w .php .html .tpl i te też chciałbym zmieniać.
revyag
Pomysł, który masz nie jest zbyt dobry. Tak się nie robi.
Możesz oprzeć modyfikowanie wyglądu o bazę danych. Tam trzymać style, zmieniać,usuwać,dodawać itp.
Ewentualnie możesz też zrobić kilka wersji kolorstycznych szablonów. Tak by było prościej.
Vogel
szablony Smarty.
lub wlasny prostszy model. np. wprowadzenie znacznikow do pliku {{kolor_1}} a potem str_replace('{{kolor_1}}', '#ff0000', $zawartosc_css); i zapisujesz plik.
ActivePlayer
pomimo tego ze to zły nawyk, pomoge CI i pokombinujemy:)
otwórz plik css. odczytaj cala zawartosc. teraz uzywasz str_replace i zamieniasz stara wartosc na nowa, i zapisujesz plik.
kiyote
pierwszy z brzegu wynik googla dajacy lepszy sposob niz ty chcesz to zrobic:

click
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.