Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: stala postac adresu w pasku nawigacji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
devint
hej

nie znalazlem nic w wyszukiwarce moze blednie wpisywalem jesli tak to poprosze o link i wykasowanie/przeniesienie

chodzi o to zeby w pasku nawigacji IE/Firefox/Opera zawsze wyswietlal sie tylko glowny adres witryny. Spotkalem sie kilka razy z tym i mysle ze jest to ciekawe rozwiazanie, szczerze mowiac mozna wyeliminowac w pewnym sensie mozliwosc poznawania struktury witryny przez niektorych uzytkownikow... (to pierwsze przychodzi mi na mysl)

zastanawia mnie czy przypadkiem nie eliminuje to lub nie wplywa ujemnie na $_GET albo na sesje

jesli ktos cos wie to bardzo poprosze o podzielenie sie z gory dzieki
kszychu
Można to zrealizować za pomocą ramek; umieszczasz całą stronę w ramce i wtedy nie widać jej prawdziwego adresu.
Innym dobrym rozwiązaniem są przyjazne urle. Jest o nich artykuł na wortalu, polecam.
Jest to temat raczej na poczatkujący, więc przenoszę.
cadavre
Standardowo podczas zakładania domen płatnych typu .pl dostajesz maskowanie na zasadzie właśnie ramek. Sprawdza się wyśmienicie!
TomASS
To się nazywa "Przyjazne URL'e".

Polecam artykuł Pana Grzegorza zwanego scanerem: tutaj.

A to się nazywa nabijanie postów i dostajesz ostrzeżenie! /kszychu/
Lars
Cytat(devint @ 2006-02-07 14:49:33)
hej

nie znalazlem nic w wyszukiwarce moze blednie wpisywalem jesli tak to poprosze o link i wykasowanie/przeniesienie

chodzi o to zeby w pasku nawigacji IE/Firefox/Opera zawsze wyswietlal sie tylko glowny adres witryny. Spotkalem sie kilka razy z tym i mysle ze jest to ciekawe rozwiazanie, szczerze mowiac mozna wyeliminowac w pewnym sensie mozliwosc poznawania struktury witryny przez niektorych uzytkownikow... (to pierwsze przychodzi mi na mysl)

zastanawia mnie czy przypadkiem nie eliminuje to lub nie wplywa ujemnie na $_GET albo na sesje

jesli ktos cos wie to bardzo poprosze o podzielenie sie z gory dzieki

niestety na $_SESSION może wpłynąć (o ile ktoś uzywa Internet Explorer)
IE ma bład polegający na nie trzymaniu sesji jeżeli strona jest w ramkach,
czy jest maskowanie przy aliasach (www.prv.pl, www.glt.pl etc.)
Błąd jest raczej naprawiony, nie wszyscy to chyba mają załatane

pozdrawiam
lars tongue.gif
orson
witam ...

linki robisz w postaci
Kod
<a href="#" onclick="go(gdzie_ma_isc); return false">link</a>

i funkcja go ustawia cookie i przeładowuje stronę ... w php czytasz cookie i includujesz właściwą stronę ...

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.