Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: <?php a <?, niby bez różnicy a jednak
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
klumpus
zaznaczam ze jestem laikiem.
uzywalem do tej pory do tworzenia skrypcików php WAMP-a 1.5.0 (PHP4....) i nie mialem problemow. Po przejsciu na wersje 1.6. (PHP5...) mam nastepujace dziwne objawy :
kazda proba uruchomienia skryptu zaczynajacego sie od <? konczy sie wyswietleniem zawartosci tego skryptu (tresci polecen) na ekranie.
dopiero zmiana we wszystkich pliczkach <? na <?php pozwala normalnie uruchomic aplikacje
czy to kwestja jakichs ustawien questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif?
kszychu
Tak, to kwestia ustawień. Ściślej rzecz biorąc ustawień serwera. Tu masz link do poczytania: http://pl.php.net/manual/pl/language.basic...-syntax.phpmode

Po przeczytaniu tego stwierdzisz: "no przecież to podstawowe podstawy, jak mogłem być takim [tu wstaw własne określenie], że leciałem z taką pierdułą na forum, nie zajrzawszy wcześniej do manuala". Po czym skrobniesz do mnie PW o treści: "wstydzę się bardzo tego posta, który napisałem. Bądź tak uprzejmy, zamknij go i wywal do kosza!". Ja oczywiście przystaję zawsze na prośby użytkowników, więc zrobię tak, jak napisałeś.
Jednakowoż później mogę nie mieć czasu, więc uprzedzając Twoją prośbę zrobię to teraz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.