Już pewnie znany jest to każdemu temat jednak ja nie znalazlem dokladnie tego o co mi chodzi i myśle ze jest to wlasciwe miejsce gdzie dostane odpowiedz. Chodzi mi o podmienianie podstron, moze pokaze jak to wyglada. Mam 3 pliczki index.php, id_funkcji.php, funkcje_wyswietl.php..
index.php wyglada;
<?php include('id_funkcji.php'); include('id_funkcji.php'); ?>
id_funkcji.php wyglada;
<?php include_once('funkcje_wyswietl.php'); $id = $_GET['id']; $i++; if ($id == 1 || $i==1) lewa(); if ($id == 2 || $i==2) prawa(); ?>
funkcje_wyswietl.php wyglada;
<?php function lewa() { $i++; $b="nazwa$i"; } function prawa() { $i++; $b="nazwa$i"; } ?>
Chodzi o to zeby nie byla przeladowywana cala strona tylko ta do ktorej sie odnosze klikajac na linki, dla sprawdzenia probowalem zrobic licznik gdzie po najechaniu na link danej strony zwieksza mi sie licznik na drugiej stronie zeby zobaczyc czy przypadkiem nie zostaje wczytywana cala strona. Linki wogole to nie dzialaja ale dlatego ze za kazdym razem jest wczytywana strona albo lewa albo prawa. Mam nadzieje ze zrozumieliscie o co mi chodzi, licze na wasza pomoc. Nie ukrywam ze zalezy mi na czasie. Dzieki z gory.

Poprawiłem
~mike_mech