chcę napisać interfejs do bramki Era Omnix w php wykorzystując dostęp skryptowy (http://www.eraomnix.pl/pl/between-us/send-...sms_gateway_api).
Przy pomocy bramki sponsorowanej Omnix mogą być przesyłane komunikaty o maksymalnej długości 130 znaków. Chciałbym, aby komunikat przesyłany przez użytkownika był dzielony na max 130 znakowe cześci, następnie wysłany częsciami. Informacja o powodzeniu wysyłki byłaby zapisana w jakiejś tablicy, użytkownik otrzymywałby komunikat o powodzeniu w sytuacji gdy wysłane zostały wszystkie częsci.
Skrypt zwraca metodą GET m.in zmienną X-ERA-error którą chciałbym wykorzystać. Póki co korzystałem z cURL, sms był wysyłany lecz nie mogę znaleźć sposoby aby odebrać zwracaną wartość.
Poszukuję funkcji, która udostępniałaby taką funkcjonalność.
<?php jakasfunkcja($uchwyt, adres_skryptu); (...) $rezultat_pierwszego_wywolania /*docelowo w tabeli*/ = $_GET['X-ERA-error']; //i kolejne wywołanie (docelowo w pętli) jakasfunkcja($uchwyt, adres_skryptu); $rezultat_drugiego_wywolania= $_GET['X-ERA-error']; if($rezultat_pierwszego_wywolania == 0 && $rezultat_drugiego_wywolania == 0) ?>
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam