Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak spowodować otwieranie strony html w tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
oko13
Mam problem z stronką napisaną częściowo w php. W tabeli umieszczonej po srodku stronki mam wpisane otwieranie się pozycji z listy a chciał bym aby przy starcie ładowała się tam stronka główna w html i aby póżnie mógł ją zastąpić dowolnie wybrana z meni. A w tej chwili jeżeli dokleje tam główną to zostaje cały czas a pozostałe otwierają się nad nią
cadavre
  1. <?php
  2. if($strona=="home") {
  3. include("home.php");
  4. }
  5. else {
  6. include("$strona");
  7. }
  8. ?>

W czym problem?
oko13
nie działa tabela jest umieszczona w index.php stronke ktora potrzebuje w nia wstawic nazwalem glowna.html po umieszczeniu tego kodu pojawiaja mi sie błedy
ActivePlayer
ale wrozki nie mamy smile.gif wiesz, moje buty sie popsuły, mzoe wiesz jak je naprawic ?smile.gif... a tak na powaznie to napisz jakie bledy smile.gif wklej fragment kodu... naucz sie przedstawiac problem
oko13
Ok no to może od początku bo rzeczywiście nie potrafie tak na prawde zadać pytania. to jest link do mojej stronki http://www.foto-oko.tivi.net.pl/ chciał bym aby w miejscu gdzi otwierają sie strony z menu, działa tylko portfolio Krzysi przy starcie stronki otwierała się glowna.html. Jeżeli wprowadze ją jako include to jest tam zawsze, a chodzi o to żeby przy wyborze z menu była zastępowana właściwą strona.
yavaho
Zastosuj includowanie jak podał @cadavre. Bo chyba nie chcesz zrobić ramek na stronie?
Albo pokaz kawalek swojego kodu php, ktory jest odpowiedzialny za wyswietlanie tej srodkowej czesci strony.
Zobacz jeszcze na ten post
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.