Oto moj plik:
<?php if($menu == 'dodaj'){ $adres = $_POST['adres']; $txt = $_POST['txt']; $sql = "INSERT INTO `zdjecia` (`id`,`adres`,`txt`) VALUES('null', '$adres', '$txt')"; } else{ $sql = "INSERT INTO `zdjecia` (`id`,`adres`) VALUES('null', '$adres')"; } } else{ } } else{ } } else { echo " <form method=post action=$admin?menu=dodaj> <input type=hidden name=MAX_FILE_SIZE value=120000> Wybierz plik który chcesz umieścić na serwerze:<br> <input type=file name=adres size=50><br> <input type=text name=txt><br /> <input type=submit value=Dodaj> </form> "; } ?>
A apropo zmiennych:
$admin = costam.php
Do bazy mysql dodaje bez problemowo, zatrzymuje sie na "Błąd przy próbie uploadowania pliku (zdjecia) na serwer"
Moje pytanie brzmi czemu jak w formularzu wpisze action=innyplik.php i tam umieszcze cala obsluge uploadu to dziala a jak mam action=$admin?menu=dodaj to nie chce dzialac? Moze istnieje inna przyczyna?
Eh...
Ja juz nic nie wiem uproscilem to do takiej postaci:
plik1.php
<?php echo " <form action=\"upload.php\" method=\"POST\"> <input type=\"hidden\" name=\"MAX_FILE_SIZE\" value=\"200000\"> Wybierz plik który chcesz umieścić na serwerze:<br> <input type=\"file\" name=\"adres\" size=\"70\"><br> <input type=\"text\" name=\"txt\"><br /> <input type=\"submit\" value=\"Dodaj\"> </form> "; ?>
no i plik upload.php
<?php } else{ } ?>
Nie dosc ze dalej nie dziala to jak juz przejdzie do upload.php to jak pokaze zrodlo strony to mam caly ten kod?! Nic serwer na stronie nie wyswietla a w zrodle mam calutki swoj kod ale to tylko na upload.php.
Prosze o pomoc!