Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: odswierzanie iframe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość_kris
Czesc wszystkim
Mam pewien problem a mianowicie nie moge sobie poradzic z odswierzeniem pewnej ramki iframe (nie calej strony), chcialabym ja odswierzac po wykonaniu pewnej operacji. Probowalem uzyc:

jezeli if(isset($_POST['zapisz'])) to wykonuj:

1. <meta http-equiv="refresh" content="1; url=http://xxxxx/id.php?id=21/">

moze mam jakis blad skladniowy nie wiem ? bo probuje sie odwolac wlasnie do funkcji ktora stoi pod tym id i nalezy do tej ramki a czas content jest mi tu wogole zbedny ale dodalem go zeby funkcja ta zadziala. To dziala jednak nie odwoluje sie do podanego url tylko odswierza strone z ktorej ta funkcja jest wywolywana.

Moze <meta.. jest zla moze powinienem uzyc jakiegos skryptu js?
Probowalem takze tego:

1. <script TYPE="text/javascript" LANGUAGE="JavaScript">
  2. <!--
  3. parent.document.refresh();
  4. //-->

ale to mi zupelnie nie dziala a na javie sie kompletnei nie znam, chyba ze uzyje gotowca ale szukalem i niczego nie znalazlem. Bede wdzieczny za pomoc.
revyag
  1. <?php
  2. if(isset($_POST["zapisz"])) {
  3. echo '<script type="text/javascript">window.parent.nazwa_ramki.location=document.URL;</script>';
  4. }
  5. ?>
Gość_kris
Dzieki za odpowiedz jednak to co napisales przekazuje mi cala zawartosc strony z jakiej
ta komenda window.parent.nazwa_ramki.location=document.URL; jest wywolywana do nazwy_ramki. Nie wiem jak tego stosowac bo nie chce niczego do niej przekazywac mi chodzi tylko o samo odswierzanie ramki zeby zobaczyc aktualna wartosc.

Hm, moze lepiej to wyraze jak zobaczycie moja stronke www.colpex.avx.pl zmianiajac wartosc w koszyku chce zeby odswierzala mi sie ramka "twoje zakupy" zebym widzial aktualna wartosc koszyka. Dziekuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.