Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Panel admina
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Robert
Witam!!
Zabralem sie za panel administracyjny lecz mam maly problem. Rejestrowani uzytkownicy nie sa w jednym pliku lecz kazdy nowy uzytkownik jest w osobnym pliku. Chce zrobic panel do edycji i usuwania uzytkownikow. Gdyby wszystko bylo w jednym pliku to bym sobie poradzil raczej lecz chce by kazdy byl w innym:) Tak wiem - jestem wymagajacy winksmiley.jpg

Ma moze ktos jakas sugestie jak sie za to zabrac questionmark.gif

plik z userem
[php:1:79507ab0a6]<?
$log = "po";
$pass = "lo";
$mail = "mail@pl";
$pytanie = "Ulubiony zespol";
$odpowiedz = "DT";
$www = "http://";
$gadu = "";
$lev = "1";
$dolaczyl = "2003.07.22 02:35:19";

?>
[/php:1:79507ab0a6]
Fo
moja rada : przerzuc sie na MySQL ... nie musisz miec nadtto specjalnej wiedzy aby umiec poslugiwac sie baza danych...
powiem tak : edycja danych jesli korzysta sie z bazy danych jest bardzo przyjemna i prosta... dlatego tez mysle ze powienienes sie zastanowic nad ew. integracja swojego systemu z baza danych. tongue.gif
Robert
A jak bym sie tak upral i chcail zrobic na plikach tekstowych smile.gif
Na Sql'a przyjdzie czas jak w miare poznam php :mrgreen:
Sir Blade
Cytat
Chce zrobic panel do edycji i usuwania uzytkownikow. Gdyby wszystko bylo w jednym pliku to bym sobie poradzil raczej lecz chce by kazdy byl w innym:)

chcesz usunac uzytkownika?questionmark.gif --> listujesz katalog z userami(via petla) w petli dodajesz button typu np radio. robisz skrypt kasujacy danego usera i po sprawie(funkcja unlink)
[Regis]
Cytat
Na Sql'a przyjdzie czas jak w miare poznam php  :mrgreen:

Szkoda czasu na rozdzielanie tego smile.gif Lepiej odrazu ucz sie mySQL-a - proste to i przyjemne, a i bardzo, baaardzo przydatne i wygodne smile.gif Polecam smile.gif
Sir Blade
ponizszy kod wypisuje pliki z danego katalogu

[php:1:84f7b1488c]<?php

$katalog="usersi"; //podaj sciezke do katalogu
$kartoteka=opendir($katalog);
while($plik=readdir($kartoteka)){
if($plik!="." && $plik!=".."){
if(substr_count($plik,".")!=0){
$plik=$katalog."/".$plik;
echo $plik; // tu wypisuje w petli wszytkie pliki
$zawartosc=file($plik);//a tu dane z pliku wedruja do zmiennej
}}}
?>[/php:1:84f7b1488c]

teraz wystarczy tylko wydobyc interesujece Ciebie dane z $zawartosc

UPDATE : widze, ze post do ktorego chcialem sie ustosunkowac zniknal smile.gif
Robert
Cos czuje ze bede musial zmienic skrypt by zapisywal mi logi do jednego pliku smile.gif
Jakby co temat mozna uznac juz za rozwiaznay. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.