Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: konfiguracja apacha, a cookie
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
merick
Witam!
Mam taki problem. Serwer Krasnal 2.7 na którym testuję skrypty php. I właśnie teraz przerabiam cookies i niestesty coś nie działają. Wałkuję ten temat już kilka dni i radziłem się kilku osób m.in. na tym forum tylko w dziale o programowaniu php. Skrypty do tworzenia cookies i ich usuwania działają u innych a u mnie nie, stąd też pada podejrzenie, że serwer Apache coś nie działa jak należy. Radzono mi żebym pogrzebał w ustawieniach serwera które dotyczą cookie. Niestety jestem początkujący i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.

Jak mogę sprawdzić konfigurację serwera dotyczącą cookies, gdzie to jest, i jak powinna wyglądać poprawna konfiguracja, tak żeby serwer akceptował ciasteczka?

Liczę na pomoc i już z góry dziękuję biggrin.gif
mike
Serwer nie ma żadnego związku z cookies.
Może Twoja przeglądarka nie akceptuje ciasteczek?

A jeśli chodzi o ten temat: [php] Ciastko się nie wyświetla to wina leży tylko i wyłącznie po stronie Twojego kodu.
merick
To dlaczego ten sam kod dział u kogoś, a u mnie nie działa? Poza tym używam dwóch przeglądarek i obie są ustawione na akceptowanie cookies. Ba zdążyłem już przinstalować jedną przeglądarkę i nie pomogło. Więc jak jest przyczyna?

Powtórzę jeszcze raz:

dokładnie ten sam kod dział u innych, a u mnie są problemy.

Dlaczego tak się dzieje? Można by się zastanowić nad Apchem. Może coś doradzisz. Będę wdzięczny. Pozdrawiam biggrin.gif

Oki, temat zakończony. Wszystkiemu był winien firewall. Wstarczyło go wyłaczyć i wszystko działa jak należy. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.