Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Otwarcie okna w nowo otwartym oknie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
marcini82
EDIT: Przepraszam za lokalizacje, temat mial byc w JavaScript

Witam!

Mam wyskakujace okno, w ktorym jest formularz z przyciskiem. I teraz chce, zeby po nacisnieciu tego przycisku wyskoczylo trzecie okno, w ktorym bede mial mozliwosc wybrania czegos z listy.
Wiec zrobilem:
  1. <script type="text/javascript">
  2. function oknoWyboruPliku(){
  3. var adres="http://adres";
  4. window.open(adres, 'Wybierz plik', 'width=700, height=300, left=100, top=100, scrollbars=no, resizable=yes');
  5. }
  6. </script>
  7.  
  8. <!-- tu oczywiscie inne pola formularza -->
  9. <input type="button" onclick="oknoWyboruPliku();" name="wybierzPlik" value="Wybierz plik" />
  10. <!-- tu oczywiscie inne pola formularza -->

W FF dziala dobrze, ale dlaczego w IE nie chce sie to okno otworzyc?
Czy to jakies ograniczenie, ze wyskakujace okno nie moze otworzyc nastepnego?

EDIT:
Czy naprawde nikt nie spotkal sie z tym problemem? To mi rozwala koncepcje dzialania strony, a nie wiem jak sobie z tym poradzic.
erix
jesli jest to IE6+SP2, to jest opcja pozwalajaca na blokowanie okien pop-up.

jedyne rozwiazanie w tym wypadku, to sprawdzanie, czy okno zostalo otwarte i wywalenia alerta, jesli sie nie udalo...

moja rada: zrealizuj to inaczej, chyba nikt nie lubi pop-upow (underow tymbardziej biggrin.gif)
marcini82
Blokowanie wyskakujacych okien oczywiscie wylaczylem. Problem jest gdzies indziej. Juz rozwiazalem sprawe interfejsu troche inaczej, ale nadal mnie to zastanawia.
erix
Kod wyglada raczej na poprawny. A sprawdzales na innych kompach, czy robi sie to samo?

Nie wiem, czy to pomoze, ale sprobuj zmienic nazwe okna na taka bez spacji.
nospor
I wlasnie chodzi o tę spację w "Wybierz plik". IE nie toleruje spacji w tytulach/nazwach popup'a

ps: przenosze na js
rbart
offtopic.gif

widze że pisząc skrypty chcesz zachować kompatybilność z ff i ie (ja pisze tylko pod ff niech się inni dostosują winksmiley.jpg ) może więc warto zastanowić się nad alladynem
nospor
Cytat
(ja pisze tylko pod ff niech się inni dostosują
smile.gif
Powiedz to osobie, ktora zleca ci projekt, ktory między innym wymaga, by strona chodzila i na IE i na FF.
POmijając już nawet tego pracodawce. Nalezy pisac strony tak, by chodzily na kazdej przeglądarce.
marcini82
To rzeczywiscie nazwa okna. A ja tyle nerwow przez to stracilem i nawet pozmienialem sposob dzialania aplikacji byleby tylko uniknac tego okna.
No ale czlowiek najlepiej uczy sie na bledach. Dzieki biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.