Potrzebuję skrypt, który będzie kalkulatorem walut gdzie kursy będą pobierane z NBP.
Wszędzie takowego skryptu szukałem ale niestety nie znalazłem.
Dlatego postanowiłem coś samemu napisać jednak po drodze napotkałem kilka problemów stanołem w miejscu... może moglibyście mi pomóc ruszyć z tym dalej?

Zajlepiej zobaczcie przykład, który jest tutaj
W chwili obecnej kalkulator ten jeszcze nie przelicza mi tych walut

Otórz nie wiem za bardzo jak wykonać to przeliczanie tych walut.
Czyli musiał by pobierać kursy i zapisywać to do jakiś zmiennych...
Liczę na waszą pomoc...
Jeśli mogę dać jakieś wytyczne to:
1. skrypt ma pobierać kursy walut z NBP z tabeli C wycinać je z pliku XML
2. wartość średnią, wartość kupna, wartość sprzedaży, data aktualizacji walut mają pojawić się w bazie danych mysql'a i co 30 minut aktualizować je tam
3. skrypt ma przeliczać waluty pobierając kurs z bazy danych.
tabela w bazie mysql
DROP DATABASE `waluty`; CREATE DATABASE `waluty`; USE waluty; DROP TABLE IF EXISTS `kursy`; CREATE TABLE `kursy` ( `id` int(6) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, `data` int(11) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0', `nazwa_waluty` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '', `przelicznik` char(3) NOT NULL DEFAULT '', `skrot_waluty` char(3) NOT NULL DEFAULT '', `kurs_kupna` float NOT NULL DEFAULT '0', `kurs_sprzedazy` float NOT NULL DEFAULT '0', `kurs_sredni` float NOT NULL DEFAULT '0', PRIMARY KEY (`id`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1 ;
PS. jak kalkulator będzie gotowy to udostępnie źródło jako skrypt do pobrania na swoją stronę...