Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: system sklepowy - POMOC
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
patrycjusz
Witam.
Dostałem ciekawą propozycję biggrin.gif tylko jeszcze niewiem jak sie do niej zabrać a chodzi o rozbudowany sklep internetowy z dobrym panelem admina . I tutaj mam problem, :? nigdy nie pisałem czegoś takiego i nawet niewiem jak się do tego zabrać... więc tutaj prośba do was :wink: ...
Czy ktos wie gdzie znajdę jakieś sensowne arty poparte przykładami na ten temat?
Czy pisał (a napewno bo wiem gdzie trafiłem) ktoś z was coś podobnego i mógłby mi(choć sądze że nie tylko mi) pomóc?
Proszę nie odsyłać mnie do manuala ani do linka "szukaj" bo przeszukałem już sporą ilość postów na tym forum i nigdzie czegoś sensownego nie znalazłem a manual traktuje takie tematy "sucho".
Z góry dziękuję za zainteresowanie się moim problemem i pomoc.
Z pozdrowieniem PAT
?
www.hotscripts.com
patrycjusz
Dzięki... ale ja nie szukam gotowca :? chciałbym poszerzać swoją wiedzę...
8) a tak pozatym to 90% tego co tam jest jest stare i przy register globals na on a ja czas który bym poświęcił na domyślanie się co miał jego twórca na myśli i dostosowaniu skryptu do moich wymagań wolę wykorzystać w nauce praktycznej php.
Ale dzięki za chęci. :wink:
No więc zadam pytanie czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
hADeSik
jeśli
Cytat
chodzi o rozbudowany sklep internetowy z dobrym panelem admina  . I tutaj mam problem,  :?  nigdy nie pisałem czegoś takiego i nawet niewiem jak się do tego zabrać...
to najpierw poćwicz, a później zabierz się za poważniejsze zastosowania...

a dla Twojego znajomego/klienta wybierz jakieś gotowe rozwiązanie i ewentualnie dostosuj...

np. www.oscommerce.com mi się podoba...
patrycjusz
he,he hadesik masz racje co do pierwszego że muszę jeszcze dużo poćwiczyć co właśnie czynię ale co do www.oscommerce.com to niestety nie system ten jest już dosyć stary i napisany jeszcze za czasów kiedy register globals powszechnie było na on a dzisiaj już nie bardzo chce sie komukolwiek przerabiać cały skrypt.
pozdro PAT
LeWaR
De facto sklep internetowy najprościej można przyrównać do galerii obrazków z obsługą koszyka:D
Czyli najpierw stwórz system pokazywania towarów np. wyswietlając nazwy i ceny (po kliknięciudokładny opis) a na koniec dodaj obsługę koszyka i zamówień.
To tak najprościej co trzeba zrobić ...
patrycjusz
dobra panowie zadam krótkie pytanie... :wink:
Czy ktoś z was pisał kiedyś sklep internetowy z prawdziwego zdarzenia i może udostepnić mi przez np.email niektóre jego częsci i pomóc w mojej nauce pisania zaawansowanych systemów a nie podsyłania gotowych schematów to zapraszam i jednocześnie dziękuję.
LeWaR
no problemo, moge podesłać...
patrycjusz
No i zabrałem sie za to sam ale marnie mi to idzie a czas mnie goni wiec ponawiam próśbe czy znajdzie sie jakiś użytkownik który mi pomoże?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.