Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: setcookie dziala poprawnie tylko w operze
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Shaezar
W skrócie: Robie sobie skrypt logowania. Zrobiłem wiec sobie sesje w połączeniu z baza danych. Generuję sobie $id_sesji i najpierw pobieram poprzez $_GET z paska adresu, a potem zapisuje to do cookies. Tyle, że zapis do cookies działa mi tylko w operze. FF i IE odmawiają posłuszeństwa. Jak dam zaraz przed setcookie(zawartość):
die($id_sesji) to poprawnie wyświetla się to id, więc linijkę niżej powinno zapisać ciasteczka do przeglądarki. Funkcja ta wygląda tak:
Kod
setcookie('cookie_sid', $id_sesji, 0, '/homepege', 'localhost', 0);

Zaznaczam, ze pracuję na apache i skrypt mam w folderze homepage.
No i jak juz wspomniałem, w Operze potem po uruchomieniu: die($HTTP_COOKIE_VARS['cookie_sid'])

Wyświetla mi się $id_sesji, natomiast w IE i FF nie. Za chiny nie potrafię tego rozgryźć.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.
mike
setcookie()
Cytat
Częste pułapki:
  • Ciasteczka nie będą widziane do następnego przeładowania strony dla której mają być widoczne.
  • Ciasteczko może być usunięte tylko z tymi parametrami, z jakimi je ustawiono.

Czyżby o to chodziło? winksmiley.jpg
Shaezar
chuba chodziło o czas. Myslałem że 0 jest domyślnie nieskonczenie długo. Potem próbowałem na minute ustawić (3600) i nic. Potem dopiero wpadłem że to od stycznia 1970 jak unix wszedł jest liczone ... więc (time() + 3600) i śmiga. Dzieki za pomoc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.