Mam jeszcze jeden problem. Tym razem z formularzem rozwijanym. Mam taki oto formularz:
<select name="rodzaj_walki" class="blackb"> <? $zapytanie = "SELECT * FROM rodzaj_walki ORDER BY e_order"; { SELECTED "; }?>
Znajduje sie on po lewej stronie tabeli na stronie. Formularz dziala. Natomiast chce by w zaleznosci od wybranego rodzaj_walki_id po prawej stronie tabeli ladowal sie odpowiednio przy rodzaj_walki_id 1, 4, 10 ladowal sie taki oto formularz:
<table width="400" border="0"> <tr> <td width="200" class="pal"><div align="center">Przeciwnik</div></td> <td width="200" class="pal"> <select name="przeciwnik" class="blackb"> <? $z = "SELECT * FROM postac, przeciwnik WHERE postac.postac_id=przeciwnik.postac_id and postac.postac_id='9' ORDER BY przeciwniknazwa"; { "; }?> </select></div> </td> </tr></table>
Przy rodzaj_walki_id 2 taki oto:
<table width="400" border="0"> <tr> <td width="200" class="pal"><div align="center">Przeciwnik</div></td> <td width="200" class="pal"> <select name="przeciwnik" class="blackb"> <? $z = "SELECT * FROM postac, przeciwnik WHERE postac.postac_id=przeciwnik.postac_id and postac.postac_id='9' ORDER BY przeciwniknazwa"; { "; }?> </select></div> </td> </tr> <tr> <td width="200" class="pal"><div align="center">Przeciwnik2</div></td> <td width="200" class="pal"> <select name="przeciwnik2" class="blackb"> <? $z = "SELECT * FROM postac, przeciwnik WHERE postac.postac_id=przeciwnik.postac_id and postac.postac_id='9' ORDER BY przeciwniknazwa"; { "; }?> </select></div> </td> </tr> </table>
Przy rodzaj_walki_id 3 trzy formularze...etc. Przy wejsciu do strony pierwszy formularz ladowalby sie automatycznie i najwyzej po wybraniu innego id ladowaly by sie inne.
Niestety nie mam pojecia jak sie za to zabrac. Bardzo prosze o pokazanie przykladu i wyjasnienie jak to zrobic.
Z powazaniem
zicher