ok zwracam honor kod był pokrecony a to :
[php:1:60a34d7e63]
<?
if ($szukane_wyraze =='')
{
echo " Podaj slowo aby przeszukac baze.";
}
echo"Wyniki wyszukiwania dla zapytania: <b>$szukane_wyraze</b><br><br>";
echo "Sortowanie po <b> $ile </b> elemtnów na stronê.";
$db3 = mysql_connect("localhost", "jb", "jb1001") ;
mysql_select_db("ttt", $db3);
$res3 = mysql_query ("SELECT * FROM ang WHERE $gdzie LIKE "$szukane_wyraze%"");
$ress3 = mysql_num_rows($res3);
echo "<br>Znalazlem <b>$ress3</b> zapytan pasujacych do Twojego pytania.<br><br>";
echo "<br><BR>";
$db = mysql_connect("localhost", "jb", "jb1001") ;
mysql_select_db("ttt", $db);
$res = mysql_query ("SELECT * FROM ang WHERE $gdzie LIKE "$szukane_wyraze%" LIMIT $nrs,$ile");
while($row = mysql_fetch_array($res))
{
$de = $row["de"];
$en = $row["en"];
echo " - $de : $en<br>";
}
echo "<br><br>";
$podstron=ceil($ress3/$ile);
echo "<centeR><br><BR>Strona : <b>$nrs</b> ";
if ($nrs>0) echo "<a href=index.php?lang=$lang&akcja=szukaj&szukane_wyraze=$szukane_wyraze&nrs=".($nrs-1).">Poprzednia</a> "; else
echo "Poprzednia ";
for ($i=1; $i<=$podstron; $i++) {
if ($i==$nrs-1) echo "$i"; else echo "[ <a href=index.php?lang=$lang&akcja=szukaj&szukane_wyraze=$szukane_wyraze&nrs=$i&ile=$ile><font color=red> $i </font>
</a> ] ";
}
if ($nrs<$podstron) echo "<a href=index.php?lang=$lang&akcja=szukaj&szukane_wyraze=$szukane_wyraze&nrs=".($nrs+1)."&ile=$ile>Nastepna</a>";
else echo "Nastepna";
?>
</center>
[/php:1:60a34d7e63]
Tutaj mam ten sam klopot . mianowice. Jeżeli wpisze np " słowo : 'ich bin' " to wyszukiwarka przeszuka moją baze k której jest 120 tys rekordów pisze to bo się przyda w moim drugim klopocie. ale o tym potem. przeszukuje i wysetli mi na 1 stronie 25 rekordów lub 50 w zależności od tego ile sobie wyberze uzytkownik. ale jak sie przejdzie do 2 serji wynikó to wyskakuje mi to
[php:1:60a34d7e63]
Wyniki wyszukiwania dla zapytania: ich
Sortowanie po 25 elemtnów na stronê.
Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:foxservwwwtlumacztrescszukaj.txt on line 12
Znalazlem zapytan pasujacych do Twojego pytania.
Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:foxservwwwtlumacztrescszukaj.txt on line 18
Strona : 6 Poprzednia Nastepna
[/php:1:60a34d7e63]
co jest nie tak pozbyłęm się tego co mi wupominaliście mieliście racje.
po 2 jęzeli uzytkownik ustawi sobie wyswetlanie po 25 rekordów a wyszukiwarka znjadzie icj powiedzmy 10 000 to tych numerków do następnych stron będe miał duzo . da się to uprości np do 5 numerków a potem beda sie pokazywać nowe . pokazuje sie 5 numerków jak kliknet na 5 pokazuje mi sie 6 a znika 1 .
ale namieszałem mam nadzieje ze nie zabardzo.
pozdrawiam