Mianowicie sprawa wygląda tak...
Mam w domu sieć (serwer - mój komputer + klient - komputer siostry)... Mój komputer udostępnia internet siostrze i w związku z tym mam pewne problemy gdy chcę postawić serwer na stronę www...
Zainstalowałem IIS i wszystko działa tzn. serwer widać w necie po wpisaniu IP... Nadałem mu darmowe DNS jest w miarę ok... Jako że zajmuję się php to doinstalowałem jego obsługę... Z tym nie było problemów (instalator sam wszystko ustawił

Problem pojawia się z MySQL :/ Jest to dla mnie o tyle ważne że potrzebuję bazę danych i musi to być MySQL...
Wiem że jest możliwość podłączenia pod IIS tej bazy tylko nie wiem jak...
Pobrałem ze strony mysql'a instalator... wszystko poszło jak nalezy ale... bazy nie widać bo nie odwołuje się ona (nie wiem czy to dobre stwierdzenie) do mojego komputera tzn. podczas instalacji Zone Alarm wykrył że MySQL stara się połączyć z intenetem ALE nie na moje IP tylko siostry... W ten sposób baza nie jest nawet widoczna bo z tego co już doszedłem jest przeznzczona na połączenia z komputerem mojej siostry...
Podobny problem miałem jak chciałem postawić serwer na Apache i Karasnalu... Tyle że cały serwer nie był widoczny w internecie bo odwoływal się do IP mojej siostry... Dopiero na IIS serwer można było wywołac z internetu...
Jest to o tyle dla mnie ważne że na serwerze trzymam pliki ze studiów i często musze je skąś pobierać jak nie jestem w domu... teraz prowizorycznie mam skrypt php do listingowania plików ale na dłuższą metę to nie przejdzie... Chciałem zainstalować na serwerze skrypt oparty o bazę danych co znacznie by ułatwiło pracę mnie i moim znajomym...
Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał... Ewentualnie jak by ktoś mógł opisac jak mam sobie z tym poradzić albo jak to wszystko prawidłowo poinstalować... (zaznaczę że tak ogólnie to zajmoję się grafika a nie erwerami i to do czego teraz doszełem mam dzięki informacjom znalezionym w necie ale nigdzie nie moge znaleźć rozwiązania powyżzego problemu :/ )
Z góry dziękuję za pomoc.
edit: proszę moderatora działu o usunięcie posta... problem rozwiązał WebServ...