Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zrobic aukcje internetowa?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
scottie85
Witam

Mam takie pytanie odnosnie php i aukcji internetowych. Czy aby utworzyc cos co jest chociaz troche podobne do Allegro trzeba w to wlozyc naprawde duzo pracy, czy sa juz moze jakies gotowe wersje open source'owe?? Domyslam sie, ze jest do tego potrzebna baza danych (jaka najlepiej sprawdza sie w tego rodzaju projektach??) i jezyk php do jej obslugi. Ile osob potrzeba do administracji taka aukcja??

Pozdrawiam
gladiror
Szczerze mowiac nie slyszalem o szablonie aukcji internetowych... Watpie zeby takie cos bylo... Zrobienie takiego "Alllegro" wymaga troche pracy... i siedzenia nad zabezpieczeniami... Nie jest to takie proste... Co do bazy danych to mozna to zrobic na MySQL. DO administracji trzeba tyle osób ile będzie potrzebnych. Zależy co rozumiesz pod pojeciem administracja...
Nightwalker
Jeżeli znasz podstawy php i MySQL (zalecane również podstwawy programowania obejktowego, ale nie koniecznie) bez większych problemów stworzysz prosty system aukcyjny z podstawowymi zabezpieczeniami (miałem zamiar zrobić takie OpenAllegro jednak mam teraz dużo roboty z tym co widzisz w mojej sygnaturce). Wszystko co potrzebne znajdziesz tu na forum, w manualu i google'ach.

BTW: aukcje to strata czasu, weź sobie świstaka i aukcje24...
acztery
są wersje open source'owe trzeba poszukać na hotscripts.com . co do bazy danych polecam coś większego niż mysql np postgresql. co do tego czy znając podstawy php napiszesz coś takiego? moim zdaniem nie.

Ps co to są podstawowe zabezpieczenie? jak zabezpieczenie to zabezpieczenie głupotą coś robić i zabezpieczać to podsawowo.

"BTW: aukcje to strata czasu, weź sobie świstaka i aukcje24..." niektórzy piszą to po to żeby sie podszkolić a przy takim czyms nauczysz się bardzo dużo.
legorek
Jeśli myślisz poważnie o czymś takim, to fakt, pracę trzeba w to włożyć, ale trzeba też włożyć kasę. Myśle, że na dzień dobry wystarczy 40 000 zł. A i to nie wszystko. Najlepszy przykład: porażka eBay'a.

Jasne, że mozna w php, baze najlepszą na jaką Ci stać. Osób na początek kilka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.