Znalazlem w sieci taki skrypt:
<?php function drzewko($folder) { if($folder != "/") { $folder .= "/"; } if($id_f) { if($plik == '.' || $plik == '..') { continue; } drzewko($folder . $plik); } else { $pliki[] = $folder . $plik; } } } return $pliki; } function czytelne($spis) { $rozszerzenie[] = "php"; foreach($rozszerzenie as $roz) { foreach($spis as $plik) { $wynik[] = $plik; } } } return $wynik; } $pliki = drzewko("."); $czytelne = czytelne($pliki); foreach($czytelne as $plik) { for($i=0; $i < $ile_slow; $i++) { $trafienia[] = $folder . $plik; } } } } else { echo "<p>Przeszukano zasoby witryny.</p><p>Podane wyrażenie znajduje się na nastepujących podstronach:</p><ul>"; foreach($trafienia as $pojedyncze) { } } else { } ?>
Struktura mojej strony (includowane to, co nad i pod trescia) wywolala pewne komplikacje. Skrypt przeszukuje rowniez pliki footer.php i top.php, ktore sa includowane na kazdej podstronie. Chcialbym, aby przeszukiwana byla tylko glowna tresc strony. Problem da sie latwo rozwiazac nakazujac skryptowi pominiecie w wyszukiwaniach dwoch wymienionych plikow. Niestety, jestem jeszcze poczatkujacym jesli chodzi o php i nie mam pomyslu, jak to wykonać.