Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [apache] mod_auth_vas + php
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
jastu
Z informacji kóre udało mi się uzyskać moduł mod_auth_vas korzysta z informacji wyciąganych od przeglądarki użytkownika. Nie mam dostępu do konfiguracji serwera a chciałbym się dowiedzieć jak sprawdzić czy wybrany serwer korzysta z tego modułu oraz jak go połączyć (wykorzystać) z php. Informacje które znalazłem w sieci są skromne stąd prośba o pomoc . Pozdrawiam

\\edit : w jaki sposób można wyciągnąć informacje od komputera klienckiego aby jednoznacznie go zidentyfikować i uniknąć kolejnego logowania (jeśli zaloguję się do domeny to portal w php bądź serwer pobierze informacje userze i zależnie od profilu windowsowego pozwoli użytkownikowi na dostęp do odpowiednich funkcji potralu). Czytałem o LDAP(AD) i autoryzacji przez serwer albo exec (php) - jeśli ktoś korzystał z podobnego rozwiązania proszę o podpowiedz

Pozdrawiam
pricho
Witam, mam dokładnie ten sam problem sad.gif , nie moge się uporać z ldap'em po Windows XP, na Apache. A może udało Ci się to zrobić? CZY KTOś MOżE MI/NAM POMóC?questionmark.gifquestionmark.gif BłAGAM!!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.