Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Edit in place WYSIWYG ajax editor
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
lukir
Mam pytanie - czy można gdzieś w necie upolować taki edytor, żeby edycja np. akapitu odbywała się za pomocą edytora WYSIWYG (prostego -> pogrubienie, podkreślenie, pochylenie, czcionka i tyle) pojawiającego się w miejscu edytowanego akapitu oraz żeby zmiany zapisywane były z wykorzystaniem technologii AJAX?

Chodzi o zgrabny, prosty i nie wymagający odświeżania edytor przyjazny dla szarego użytkownika. Już sporo lookam za takim czymś ale nie mogę znaleźć - czy ktoś z Was coś wie?

P.S
najlepiej żeby był to darmowy edytor tongue.gif
mariuszn3
FCKEditor.
Nie mniej to (tak mi się wydaje) tylko edytor, więc zapisywanie/przekazywanie zmian pewnie będziesz musiał sobie dopisać.
Jim
z tego co widzę FCKEditor wymaga php do samego wyświetlenia formularza. Ja polecam TinyMCE (prosty przykład), który wymaga jedynie dołączenia skryptów, a formularz edycji to zwykłe <textarea>.

Jak już to będziesz miał to przczytaj ten tutorial:
http://24ways.org/advent/edit-in-place-with-ajax , w którym do edycji jest użyte textarea winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.