Znalazłem taki skrypt wyszukiwarki z którego jestem bardzo zadowolony. Wyszukuje on daną frazę znajdującą się w plikach, które to z kolei umieszczone są w folderach, podfolderach itd...
PYTANIE
Jak zmienić ten skrypt, aby wyszukiwał TYLKO nazwy plików znajdujących się w poszczególnych katalogach

W chwili obecnej otwiera on każdy plik i sprawdza czy nie znajduje się w nim poszukiwana fraza. Chciałbym aby sprawdzał katalogi w poszukiwaniu danej frazy która występuje (lub nie) w nazwie pliku
Oto skrypt:
<form method="POST" action="18.php"> <input type="submit" value="Szukaj" name="s1"> <? function drzewko($folder) { global $pliki; if($folder != "/") { $folder .= "/"; } $id_f = opendir($folder); if($id_f) { while($plik = readdir($id_f)) { if($plik == '.' || $plik == '..') { continue; } if(is_dir($plik)) { drzewko($plik); } else { $pliki[] = $folder . $plik; } } closedir($id_f); } return $pliki; } function czytelne($spis) { $rozszerzenie[] = "txt"; $rozszerzenie[] = "dat"; $rozszerzenie[] = "php"; $rozszerzenie[] = "php3"; $rozszerzenie[] = "phtml"; $rozszerzenie[] = "htm"; $rozszerzenie[] = "html"; foreach($rozszerzenie as $roz) { $dl_roz = strlen($roz); foreach($spis as $plik) { if(substr($plik, -$dl_roz) == $roz) { $wynik[] = $plik; } } } return $wynik; } if(isset($szukane) && $szukane != '') { $szukane = ereg_replace("[\*\.\$/]", "", $szukane); $szukane_slowa = split("\ ", $szukane); array_unshift($szukane_slowa, $szukane); $ile_slow = count($szukane_slowa); unset($szukane); $pliki = drzewko("."); $czytelne = czytelne($pliki); unset($pliki); sort($czytelne); foreach($czytelne as $plik) { $id_pliku = fopen($plik, "r"); $zawartosc = fread($id_pliku, filesize($plik)); for($i=0; $i < $ile_slow; $i++) { if(ereg($szukane_slowa[$i], $zawartosc)) { $trafienia[] = $folder . $plik; } } fclose($id_pliku); } if(!isset($trafienia)) { echo "<br><br>"; } else { $trafienia = array_unique($trafienia); sort($trafienia); foreach($trafienia as $pojedyncze) { $bezroz = basename ($pojedyncze, ".php"); } } } else { } ?>
Może trochę zawracam głowę, ale jestem początkujący i nie mogę sobie dać rady z tym skryptem...
Pozdr