Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze skryptem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
cubix
Mam skrypt do zakładania darmowych for phpbb 2. Wszystko dziala i jest jk najbardizej oki. Jest jeden problem. Moj serwer nie ma funkcji mail, czyli hasło do forum nie dociera na skrytke pocztowa. No i wlasnie czy idzie cos zrobic aby mail docieral, lub jak przerobic skrypt aby haslo i inne dane wyswietlaly sie na stronie...
Plik znajduje sie na stronie : www.cubix.ovh.org/fora/new_forum.php

Ten skrypt nazywa sie:

Multi_Forums_Pro_Host_v1.3.3_for_phpBB-2.0.13
dopy
A czy przypadkiem w ustawieniach phpBB nie można "kazać' mu wysyłać przez SMTP - może ta metoda pomoże.
cubix
W phpBB można, ale hasło na email wysyla ten skrypt którego nazwe podalem juz wczesniej, a nie phpBB. Czy są jeszcze jakieś inne pomysły/ ? Słyszałem o takim czymś jak php mailler, ale nie wiem czy to coś pomoże...
hwao
Tu Ci nie pomoze, chyba ze chce Ci sie przerabiac PHPBB.

Tak jak wspominał przedmowca mozesz ustawic w PHPBB zeby maile nie byly wysylane przez funckne mail" title="Zobacz w manualu php" target="_manual(), tylko SMTP. SMTP chodzi oto, ze jest klasa (juz w phpbb) ktora umozliwia wyslanie maila z dowolnego konta pocztowego zalozonego na internecie (czyli moze byc wyslalny z Twojej skrzynki internetowej).

Druga metoda jest, probowa ustawienia w .htaccess'ie poprawnie funkcji mail" title="Zobacz w manualu php" target="_manual() i ta funkcja zacznie dzialac.

Swoja droga, stawiasz nie na swojej maszynie takie "multi hostowanie" forum phpbb? Przeciez IMHO to jest bardzo nie rozwazne...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.