Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcje do obróbki video
Forum PHP.pl > Forum > PHP
!!_:!SnAkE!:_!!
Witam. Mam pytanko takie: czy istnieją w php funkcje do najprostrzej obsługi plików video ? Konkretnie chcialbym wyciagnac rozdzielczosc a takze zrobic miniaturkę z losowo wybranej klatki filmu. Czy php mi w tym pomoze ? Pozdrawiam i dziękuję za pomoce smile.gif
nasty
Takie rzeczy to tylko w erze... biggrin.gif

php nie osluguje video w jakikolwiek sposob, mozoesz pokombinowac flashem, ale mi sie wydaje ze ASP.NET bedzie lepsze do tego typu operacji...

--Edit: Proponuje as.net bo wspopracuje z DirectX, a w nim mozna takie cuda zdzialac
Ludvik
Co do wyciągania informacji to tutaj masz bibliotekę, która może się przydać. Nie testowałem tego...
nasty
@Ludvik: ta biblioteka wyciaga tagi ID3 z mp3 i video, ale nieda sie zrobic zdiecia dla pojedynczej kladki albo chociaz odtwarzac go
NetJaro
Również nie słyszałem o takich możliwościach w php. Może w PHP6 ;-) Ale na pewno są do tego specjalne programy..
Ludvik
Ach... Musiałem jechać, teraz znowu siadłem do google i długo nie trzeba było szukać: http://ffmpeg-php.sourceforge.net/
Wszystko da się zrobić smile.gif
NetJaro
WOW!
Jestem pod wrażeniem. Dzięki za link smile.gif W wolnej chwili zajmę się tym i wykonam testy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.