Mam problem. Wysyłam zmienną poprzez index.php?language=polski. Pod firefoxem wszystko chodzi ok, ale IE ma jakieś jajca, i nie widzi zmiennej oto kod index.php
<? # rozpocznij sesje include "config.php"; $template = new Template; { $template->display('tpl/index_intro.tpl'); # jeżeli pusty $language wyświetl intro do wyboru języka exit; } else # jeżeli tak przypisz plik z tłumaczeniem i zainicjuj system include('language/'.$language.'.php'); $lang = ''.sysLang; $charset = ''.sysCharset; system_init($lang, $charset); # Jeżeli wartosc $module jest pusta przypisz moduł newsa { $module = "news"; $template->display('tpl/index_main.tpl'); exit; } else # Jeżeli wartość $module jest już ustawiona - wybierz ją $template->display('tpl/index_main.tpl'); ?>
Po kliknieciu na jezyk, system przenosi mnie na strone główną (jak wspominałem pod Firefox działa), jednak pod IE zachowuje się tak jak by nie było zmiennej
plik mod_news.php:
<? # rozpocznij sesje i załaduj ustawienia include "../config.php"; # sprawdź czy język został wybrany { include('../language/'.$language.'.php'); $lang = sysLang; $charset = sysCharset; system_init($lang, $charset); $template = new Template; db_polacz(); $news_table = db_query("SELECT * FROM tabela ORDER BY data_dodania DESC"); $news = db_fetch($news_table); $wiadomosc = $news['jezyk_'.$language.'']; # pobierz wiadomosc w wybranym języku $data_wiadomosci = $news['data_dodania']; # pobierz date dodania wiadomosci $id_wiadomosci = $news['id']; # pobierz identyfikator wiadomosci 'wiadomosc' => $wiadomosc, 'data_dodania_tekst' => ''.newsAdd_tx)); $template->display('../tpl/mod_news.tpl'); ?>
Pomocy