Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak postawić serwer na swoim komputerze?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
eunix
Chce postawić serwer u siebie na komputerze, jak się za to zabrać i co trzeba zrobić?
Nie mam narazie żadnego pojęcia jak to zrobić.
marcini82
Na Windowsie i do wlasnych celow, nie wystawiany publicznie?
Zainstaluj jakis pakiet zlozony z Apache + php + MySQL + jeszcze cos tam.
Moze byc Krasnal, WebServ, VertigoServ...
eunix
Zależy mi na takim do własnych celów...
to mam wgrać apache, php, mysql czy Krasnal, WebServ, VertigoServ?
a jeżeli miałby być publiczny to co musze zrobić?
krzysiekk
Witam ja standardowo polecam do celów domowych appserver
do pobrania z strony
http://www.appservnetwork.com/
jest w nim wszystko co trzeba do programowania w domu
pozdrawiam smile.gif
kwiateusz
a do publicznych to troche sie trzeba znać żeby zapewnić odpowiednie ebzpieczeństwo winksmiley.jpg
Joachim Peters
Cytat(kwiateusz @ 2.08.2006, 23:05 ) *
a do publicznych to troche sie trzeba znać żeby zapewnić odpowiednie ebzpieczeństwo winksmiley.jpg

możesz jaśniej?
Zbłąkany
d@ro:
Jeśli chcesz serwer publiczny to jeśli nigdy takowego nie stawiałeś to radzę i to dobrze wykupić sobie gdzieś hosting smile.gif Po drugie jeśli chcesz takowy serwer postawić to radzę instalować wszystko samemu i dokładnie przeczytać manuale do aplikacji, które zainstalujesz smile.gif
Joachim Peters
Cytat
Jeśli chcesz serwer publiczny to jeśli nigdy takowego nie stawiałeś to radzę

nie mam narazie takiego zamiaru, ale chce wiedzieć jak można coś takiego zrobić smile.gif

Cytat
to dobrze wykupić sobie gdzieś hosting

mam już pare smile.gif

Jeśli chodzi o taki pakiet co napisał @marcini82 to lepszy jest webserv czy krasnal, potrzebowałbym go tylko dla siebie.
Zbłąkany
@d@aro:
Jak to się robi to ci google powie smile.gif .
KG-
Musisz mieć zewnętrzny numer IP (widoczny z zewnątrz, prowadzący bezpośrednio do twojego komputera) no i apache musi na nim nasłuchiwać. Do tego przydałaby się jakaś domena, zwłaszcza jeśli masz dynamiczne ip (tylko że na dynamicznym będziesz miał prędzej czy później problemy jeśli nie masz doświadczenia). Aha, i na windowsie nie stawiałbym serwera, zwłaszcza jeśli nie znasz tego systemu i jego słabości smile.gif
alpin19
...i napewno nie stawiaj tego na Windowsie biggrin.gif Nie polecam takiego rozwiązania...
Na twoje potrzeby napewno starczy Apache 2.0.55 + php 5.0.x + MySQL 5.x...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.