Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logowanie bez formularza
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lol666
Zalogowałem się za pomocą fsockopen(); do strony. Strona składa się z ramek. Nagłówek zostaje wyświetlony natomiast dana strona nie. Po zobaczeniu kodu widzę treść nagłówka + kod html strony do której próbowałem się zalogować. Niestety nie wiem gdzie jest problem i proszę o pomoc. Z góry dziękuję smile.gif
kossa
podaj fragment kodu - wówczas może ktoś zauważy błąd - jasnowidzami forumowicze nie są, a przyczyn może być wiele

Łukasz
lol666
wedle życzenia
  1. <?php
  2.  $url = 'www.epuls.pl';
  3.  $fp = fsockopen($url, 80, $errno, $errstr, 1);
  4.  $out = "POST /frameset.php? HTTP/1.0rn";
  5.  $out .= "Host: $urlrn";
  6.  $out .= "Content-Type: application/x-www-form-urlencodedrn";
  7.  $toPOST = 'blnLoginForm=1&lngLoginSystemID=0&strUserLogin=mojlogin&strUserPassword=mojehaslo';
  8.  
  9.  $out .= "Content-Length: ".strlen($toPOST)."rn";
  10.  $out .= "rn";
  11.  
  12.  $out .= $toPOST;
  13.  $out .= "Connection: Closernrn";
  14.  fwrite($fp, $out);
  15.  while (!feof($fp)) {
  16.  echo fgets($fp, 128);
  17.  }
  18.  fclose($fp);
  19.  echo substr($echo,185);
  20. ?>
kossa
fgets();

podajesz w swoim kodzie aby pobrał łańcuch o długości 128 bajtów, a może ta strona mawiększą długość i dlatego zwraca Tobie tylko kawałek...

Łukasz
devnul
kod wygląda poprawnie a fgets tu nie ma nic do rzeczy bo jedzie w petli az do zakończenia pliku. nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale czy przypadkiem nie dobierasz sie do strony która zawiera definicje ramek? a z całą pewnoscią chcesz zeby te ramki zawierały treść taka jak oryginalna - tylko ze one mają wzglede odnosniki do poszczególnych ramek, chcaz zeby z twojej strony wyswietlały sie strony zawarte na innym serwerze musisz zmienic scierzki na bezwzględne z adresem do tamtego serwera.
lol666
base w head nie pomaga, więc co proponujecie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.