Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter
Forum PHP.pl > Forum > PHP
atomp3
Witam

Wyświetla mi się taki komunikat:

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter

includuje plik hmtl <select><option>...</option></select> tych pozycji jest 117. Zauważyłem że jak wyrzucam includa to komunikat nie pojawia się oraz jeśli skasuje więcej niż połowe pozycji. Sprawdzałem nie ma tam na początku spacji ani na końcu. Nie mam pomysłu dlaczego tak się dzieje.

Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
kossa
Sesje muszą być aktywowane na samym począku kodu, nic nie może wcześniej być w kodzie, nawet spacja, czyli:

1. <?php
  2. session_start();
  3. ?>
  4. <html>...</html>

Łukasz
Cysiaczek
Pozwolę sobie troszkę to uściślić: Nic nie można wysłać do przeglądarki przed wystartowaniem sesji.
Kod php można sobie dowolnie pisać (oczywiscie bez printów itp.).

Pozdrawiam.
atomp3
tyle to ja też wiem, jednak nie jest to odpowiedź na moje pytanie smile.gif Sprawa jest troche bardziej skomplikowana Używam klasy którą wywołuje w funkcji zaraz na początku. Klasa nazywa się AdminPro Class. Działa ładnie jeśli usunę tego includa z <select> To jest dziwne i tu gdzieś jest problem. Jeśli usunę więcej niż połowe <option></option> TEŻ DZIAŁA więc dlatego zwracam się na forum o pomoc smile.gif
piwoszeq
http://phpedia.pl/wiki/Cannot_add_header_i...e_funkcji_w_PHP

czyli po krotce na samym poczatku nawet bez dodatkowych spacji musisz dodac
  1. <?php
  2. echo "asdasdasdads";
  3. /* i na samym koncu tez musi byc tongue.gif */
  4. ?>

mozesz to zmienic sobie w pliku cfg serwera, wsio jest w linku ktory Ci podalem
atomp3
i o taką odpowiedź mi chodziło smile.gif dzięki wielkie, działa!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.