<tr> <td width="40% " class="l ">Imię:<sup><font color=red>*</font></sup> <td width="60% " class="l "> <input type="text" class="st" name="imie" maxlength="30" size="30" value="<?php echo $_SESSION['imie'];?>">
A drugi ktory ma sprawdzac to wyglada tak:
<?php ... { $_SESSION['info'] = '<font color="red">Wypełnij lub popraw wymagane pola formularza! </font>'; $_SESSION['imie'] = $_POST['imie']; } ... else{ $connect = mysql_connect("localhost", "root", "krasnal") or die ("Sprawdź połączenie z bazą danych."); //przypisanie do zmiennych wartosci z formularza $Imie = $_POST['imie']; ... $query = "INSERT INTO spis (imie) VALUES ('$Imie') $insert = mysql_query($query) or (mysql_error()); } ?>
Wybralem tylko czesc z tego formularza dotyczaca imienia zeby nie zaciemnic przykladu... Mam nadzieje, ze nic nie pominalem. Na moje oko wszystko wyglada oki, nie wywala bledow i wogole ale nic do bzy sie nie wpisuje. Tak myslae, ze to bedzie cos z tymi sesjami ale cos nie wiem jak sie do tego zabrac bo juz wszystkiego probowalem. Dopiero zaczynam sie uczyc php wiec prosze o wyrozumialosc:) Prosze o jakas podpowiedz no chyba, ze ktos zna jakies darmowe zrodlo jakichs zaawansowanych gotowych formularzy
ze sprawdzaniem poprawnosci danych i obsluga bazy danych:) Juz guglalem ale nic fajnego nie znalzalem:( Pozdrawiam