Jedyną rzeczą, jaką należy poprawić, to Twoja aplikacja. Są dwa rozwiązania:
1. zrezygnowanie z bezspośredniego odwołania się do zmiennych na rzecz odwołań do tablic $_GET, $_POST, etc.
2. dodanie na początku każdego Twojego skryptu php (albo bezpośrednio, albo pośrednio przez include()) następującego kodu:
<?php 'GET','POST', 'COOKIE','SESSION','SERVER' ); foreach ($types_to_register as $type) { } } } ?>
Ad .2 skrypt powyzej (w pliku yoyo.php umieszcze) kumam ze trzeba go dodac np :
require_once (yoyo.php);
ad.1
czyli zamiast np:
<?php if($stan=='szukaj') { ?>
mam napisać :
<?php if($_POST['stan']='szukaj') { ?>
jak żle zroumiałem to prosze o wybaczcie w php to nie jestem dobry raczej laik
dodatkowo dodam ze na loclahost zrobiłem register_globals= Off i skrypt tez nie działa ale bez edycji bo nie wiem jak to zrobić
Ps. szukałem na forum i w manualu ( czy jakos tak ) ale jasnej odpowiedzi jak to zrobic nie widziałem a
musze zamienic ten fragment kodu :
<?php if($stan=='szukaj') { $zapytanie = "SELECT * FROM slowa where espanol like "%$znajdz%" or polski like "%$znajdz%""; <center><table border="0" width="400"> <tr> <td width="50%"> <p align="center" ><b>Znaczenie polskie</b></td> <td width="50%"> <p align="center" ><b>Znaczenie hiszpańskie</b></td> </tr> <tr> <td width="50%"> <p align="center">".$wiersz['polski']."</td> <td width="50%"> <p align="center">".$wiersz['espanol']."</td> </tr> </table></center> </div>"; } } else { echo "</table><center><br><form method="get" ><input type="text" name="znajdz" size="20"><br><input type="submit" value="szukaj" name="stan"><br>Wpisz w pole powyżej szukane słowo</form></center>"; } ?>
prosze o pomoc