Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysylanie metoda POST na strone
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Sokrates
Witam,
na stronie mam formularz ktory submituje do innej strony, chcial bym teaz aby na stronie do ktorej odnosi sie formularz bylo tylko:
  1. <?php
  2. include "nazwa_pliku_ktory_obsluguje_formularz";
  3. ?>

Czy mozna cos takiego zrobic ?

Moj formularz przesyla nazwy pliku do sciagniecia z serwera
i jak odnosi sie bezposrednio do pliku z kodem skryptu to dziala oki
a jak predzej tworze jakis plik w ktorym jest "include" to juz sa problemy ,
i nie chce mi tego obsluzyc...
Generalnie chcialem, ukryc nazwe strony ktora obsluguje pliki , do przeslania na komp lokalny...

Dzieki,
Pozdrawiam...
johnson
Założę, Cię, że lecisz pod górę, nie wiem po co chcesz ukryć ten plik, na pewno problem, który masz można rozwiązać dużo prościej, opisz trochę działanie tego formularza i skryptu odbierającego formularz wtedy można będzie coś sensownego poradzić, bo jak narazie to się nie trzyma kupy.
Sokrates
Proble jest taki ze IE wyrzuca blad jak forularzu jest taki
  1. <form name="log" action="plik_posredni.php" method="post">

a w pliku do ktorego odnosi sie do forularz jest
  1. <?php
  2. include "dowland.php";
  3. ?>

a dziala poprawnie jak jest
  1. <form name="log" action="dowland.php" method="post">

w ktorym jest bezposrednie odwolanie do skryptu ktory go obsluguje.
Pytanie:
Czy to normalne?
Czy mozna temu jakos zapobiec?
Jak by sie udalo to osoba uzywajaca formularza i wysylajaca go widziala by tylko nazwe pliku posredniczacego a nie pliku w ktorym znajduje sie kod dzialania skryptu dla formularza.

Dzieki...
Pozdrawia...
johnson
Nadal nie wytłumaczyłeś istoty problemu, a mianowicie po co? Po co tworzyć jakieś pośrednie pliki? Po co ukrywać ten plik? Nie widzę powodu, żeby robić coś co jest bez sensu, a to co proponujesz narazie takie mi się wydaję. Wyjaw ten sekret bo zdaje mi się, że robisz to wszystko niepotrzebnie.
Sokrates
Cytat(Sokrates @ 22.09.2006, 12:14:31 ) *
Generalnie chcialem, ukryc nazwe strony ktora obsluguje pliki , do przeslania na komp lokalny...

Cytat(Sokrates @ 24.09.2006, 16:54:47 ) *
Jak by sie udalo to osoba uzywajaca formularza i wysylajaca go widziala by tylko nazwe pliku posredniczacego a nie pliku w ktorym znajduje sie kod dzialania skryptu dla formularza.

Dla bezpieczenstwa...
Dla zasady "Im mniej wiesz tym lepiej spisz..."
Wydaje mi sie ze trudniej bylo by znalesc i odczytac kod strony obslugujacy forularz...

Pozdrawia...
thornag
No ale jesli uda Ci sie jakos chodz nie wiem jak odczytac kod zrodlowy strony posredniej to tam masz referencje do skryptu ktory formularz przetwarza. Skoro udalo sie do posredniego to i do wlasciwego tongue.gif Nie warto isc w ten psosob pod gorke.
Sokrates
Zgadza sie, ale zawsze to jakies utrudnienie...
smile.gif
cicik
Cytat(Sokrates @ 24.09.2006, 22:40:43 ) *
Zgadza sie, ale zawsze to jakies utrudnienie...
smile.gif

Żadne utrudnienie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.