Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dwie domeny na jedym hostingu
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
iMax
Mam 2 domeny i jeden hosting. Jedna domena jest juz podpieta (jest to domena z tej samej firmy co hosting), a kolejna dopiero kupilem (z home.pl). Druga strona jest na tym serwerze w innym folderze. Co mam zrobic aby teraz to zrobic dwie inne strony. Po przekierowaniu nie ma podobno linkow. Jestem zielony w tych sprawach. Prosze o pomoc.
Screen z konta domeny:
latata
Jeżeli masz hosting z cpanelem to tam masz 2 opcje dotyczące domen: zaparkowane domeny i domeny dodane. Wybierasz domeny dodane tam wpisujesz nazwe domeny i nazwe katalogu do jakiego ma się odwoływać domena, podajesz hasło i gotowe. Najpiej podaj jakiś nowy katalog i skopiuj do niego pliki strony z katalogu gdzie masz tą nową strone. W innych systemach administracyjnych powinny być podobne opcje. Aha! podajesz DNSy swojego serwera (takie same jak dla głównej domeny).
Jojo
Zaznacz pole "Przekierowanie na podkatalog", a w polu "Przekierowanie WWW" wpisz nazwę katalogu, w którym znajduje się strona.
sz_majewski
A w perspektywie czasu jeżeli będziesz go miał troche to doradzam ujednolicenie i przetransferowanie domeny do firmy hostingowej.

nie ma jak jedna firma, jeden panel... i zalet moge tu pisać jeszcze kilka.

WIem po sobie 6 domen kupionych w jednej firmie skierowanych na jeden serwer (do róznych katalogów smile.gif)
Aktualnie " transferuję " 2 domeny znajomych od innego operatora do swojego bo miałem z nimi same kłopoty.

pozdrawiam

sz_majewski
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.